Unides Podem-EUPV acaba la campanya "satisfet" de posar el problema de l'habitatge "al centre del debat"

Un servei de dentista municipal, ajudes al lloguer i beques per a tornar a estudiar, les principals propostes de la formació encapçalada per María Oliver per a guanyar l'Alcaldia de València
24 maig 2019 21:09h
Unides Podem-EUPV aprofita l'últim dia de campanya per a fer balanç de les propostes que han fet a la ciutadania. / PODEM

VALÈNCIA. La candidatura d'Unides Podem-EUPV ha fet balanç de la campanya electoral per a les municipals, que acaba aquest divendres a la nit i que s'ha centrat a visitar els barris de València. "Triem el contacte directe amb la gent, anar als barris que no ocupen els titulars però que estan plens de reptes i explicar per què som necessaris en el govern de la ciutat", ha informat la formació en un comunicat.

La candidata de la formació a l'Alcaldia de València, María Oliver, ha aprofitat el darrer dia abans de la jornada de reflexió per a fer balanç de les propostes fetes durant la campanya electoral. "En política, moure els adversaris cap a les teues posicions també és guanyar. Durant aquesta campanya, almenys aparentment, hem aconseguit que la resta de partits entenguen la importància que té per a la gent l'accés a l'habitatge, que els barris necessiten estar equilibrats en serveis públics i que necessitem una ciutat amb un model de futur, sostenible i saludable". Així, la candidata s'ha mostrat "satisfeta d'haver posat en el centre del debat el problema de l'habitatge".

Oliver ha destacat que durant la campanya ha anat "barri a barri" presentant el "projecte de futur" de la formació per a la ciutat, en el qual destaca fer de València "una ciutat que cuide de la seua gent; una ciutat pròxima, on ningú haja de caminar més de 15 minuts per a arribar a qualsevol servei públic". Així, Oliver ha assegurat que durant la campanya s'han sentit "bé" i que es queden amb "ganes de més".

La candidata ha aprofitat per a recordar algunes de les propostes del programa, com ara la potenciació d'un pla d'ajudes per al lloguer i la construcció d'habitatges orientats al lloguer assequible. "L'alça de preus del lloguer ens obliga a donar respostes i solucions", ha insistit Oliver. També ha recordat la proposta de "cuidar la salut bucodental" creant un servei de dentista municipal. En matèria d'Educació, proposen una beca de segona oportunitat "perquè les persones que vulguen reprendre els seus estudis tinguen un ingrés mensual que els permeta centrar-se en la seua formació i desenvolupar les seues capacitats. Sabem que l'educació és l'únic camí per a créixer com a societat", destaca Oliver.

Finalment, en l'últim acte abans del tancament de campanya, Oliver ha recordat quina serà la seua primera iniciativa en la nova legislatura: "Volem un pacte amb totes les forces polítiques per al reequilibri de dotacions en els barris perquè en 12 anys estiguen presents les dotacions necessàries en cada districte. També és urgent impulsar una taula de diàleg entre el port, la ciutat i els moviments veïnals".

next