Unides Podem-EUPV confia millorar els resultats del CIS durant la campanya

Dalmau confia en l'electorat indecís per a augmentar la previsió d'escons i Pérez Garijo demana reeditar el Botànic amb "més valentia"
11 abril 2019 18:00h
Unides Podem perdria quasi la meitat dels seus escons en les Corts. / PODEM 

VALÈNCIA. El candidat d'Unides Podem a la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, ha qualificat de "correcta" l'estimació d'escons –entre 7 i 8– que els atorga l'enquesta del CIS per a les autonòmiques del 28 d'abril. A més, ha considerat que, amb l'inici de la campanya i la presentació de les seues propostes, aquesta xifra s'incrementarà al llarg dels pròxims 15 dies.

Amb les dades oferides pel CIS, Unides Podem perdria quasi la meitat dels seus escons en la cambra, ja que passaria dels 13 actuals a entre 7 i 8 diputats per a la pròxima legislatura en les Corts. Davant d'això, Dalmau ha recordat que quatre de cada deu ciutadans "no tenen decidit" el vot i que, davant d'aquesta circumstància, l'enquesta coneguda aquest dijous fa una "projecció de probabilitat".

"I en aquesta projecció de probabilitats ens va molt bé", ha afirmat Dalmau, qui ha qualificat aquesta estimació de "xifra correcta, no un èxit clamorós". Dalmau ha argumentat que "ara que comença la campanya i comencem a fer les nostres propostes programàtiques és quan obtindrem un augment bastant ampli del nostre suport".

Per la seua banda, la coordinadora d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i número dos d'Unides Podem-EUPV a les Corts per València, Rosa Pérez, ha considerat que en el resultat de l'enquesta del CIS "queda clar" que es podrà repetir el Pacte del Botànic entre les forces d'esquerra i ha instat que hi haja una "reedició més valenta" d'aquest acord. No obstant això, ha advertit: "Les enquestes són les enquestes i la real és la que es farà el dia de les eleccions".

next