Unides Podem-EUPV promet un parc públic de 100.000 habitatges i sancions per als especuladors

La coalició vol doblar el pressupost destinat a vivendes socials i introduir "l'obligació" de destinar el 30% de les noves construccions al pla de pisos de la Generalitat
20 abril 2019 14:15h
Unides Podem-EUPV sotmetrà a control els pisos de lloguer turístic "per a acabar amb l'impacte que tenen sobre el preu del lloguer habitual". / GENERALITAT

VALÈNCIA. Unides Podem Esquerra Unida ha assegurat que duplicarà el pressupost en matèria d'habitatges i aconseguirà 100.000 habitatges públics durant la següent legislatura.

La formació –que ha hagut de cancel·lar aquest dissabte un míting a Alacant per la pluja– ha destacat en un comunicat que "ha aconseguit que els pressupostos dels últims anys contemplen la major inversió destinada a aquesta matèria al llarg del govern de l'actual Consell". No obstant això, ha assenyalat que les polítiques dutes a terme per la Conselleria d'Habitatge, dirigida per la socialista María José Salvador "no han estat a l'altura d'un govern del canvi", ha denunciat la coalició.

En aquest sentit, el candidat a la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, ha explicat que la confluència compta "amb una proposta desenvolupada i estudiada per a ampliar el parc públic d'habitatges" fins a "aconseguir una gran baixada" dels preus del lloguer i "fer efectiu aquest dret recollit en la Constitució".

Per part seua, la candidata a les Corts Rosa Pérez Garijo ha indicat que la formació "sancionarà els bancs i fons voltors; en definitiva, els qui acumulen molt d'habitatge buit per a especular amb ell", al mateix temps que controlarà "els pisos de lloguer turístic per a acabar amb l'impacte que tenen sobre el preu del lloguer habitual a les ciutats".

Per a aconseguir aquest objectiu, la formació proposa la creació d'un Pla Estratègic d'Habitatge per a deu anys, ja que, segons Martínez Dalmau, "és impossible tractar la problemàtica de l'habitatge amb propostes electoralistes que es tracen sempre a quatre anys, per cada cicle electoral".

"Volem anar més enllà del tracte que s'ha donat fins ara a la gestió de l'habitatge i elaborar un pla sòlid i efectiu que acabe amb el problema de l'habitatge", ha indicat Martínez Dalmau.

Aquest pla estratègic contempla l'augment d'habitatge públic, l'accés a l'habitatge de persones en risc d'exclusió social, l'emancipació juvenil i la cobertura a dones víctimes de violència masclista, a més de la regulació "efectiva" del lloguer i el control sobre el sector immobiliari per a "acabar amb l'especulació".

"Quant a les mesures concretes que inclou el pla, destaca la cessió voluntària d'habitatge privat durant sis anys a canvi de la rehabilitació integral i sostenible –amb exempció d'imposts durant el període de cessió–; la baixada del preu de l'habitatge públic (VPOs), que actualment se situa per damunt del preu de mercat; l'augment de les ajudes al lloguer per a joves i famílies amb recursos insuficients, o l'obligació de destinar al parc públic d'habitatges el 30% de les noves construccions", ha recalcat Unides Podem.

La coalició pretén arribar així a l'augment del parc públic d'habitatges aconseguint les 100.000 vivendes durant la present legislatura, doblant l'actual pressupost –que oscil·la al voltant dels 200 milions–, i generar alhora ocupació de qualitat a través del pla de rehabilitació integral i sostenible.

next