Unides Podem-EUPV viatja en Rodalia d'Oriola a Alacant per a exigir la modernització dels trens

Antonio Estañ bromeja en el seu compte de Twitter: "Acabe de pujar al tren i ja va amb 15 minuts de retard. Ábalos, facilitant la 'performance'"
22 abril 2019 19:38h
Unides Podem-Esquerra Unida lamenta que el govern espayol "ha apostat clarament per l'AVE i els seus sobrecostos" i "ha descurat fins a l'extrem la xarxa més important, la de Rodalia". / DANIEL GARCÍA-SALA

ALACANT. El secretari general de Podem, Antonio Estañ; la candidata al Congrés Rita Bosaho; l'aspirant a les Corts David Vegara, i diversos candidats municipals han viatjat aquest dilluns d'Oriola a Alacant en Rodalia a manera d'acció reivindicativa per a exigir una millora d'aquesta xarxa.

La coalició d'esquerres Unides Podem-Esquerra Unida també demana una modernització dels trens i de les infraestructures pendents de doble electrificat, així com la seua connexió amb l'aeroport d'Alacant-Elx, la retirada de la via de Sant Gabriel i la seua conseqüent variant de Torrellano.

Amb aquesta acció, els candidats han denunciat l'"estat lamentable" en què es troba la xarxa de Rodalia de la demarcació i "les nefastes conseqüències que suposa a nivell de mobilitat i vertebració per al territori".

De fet, Estañ ha publicat des del seu compte de Twitter un missatge explicant que aquest dilluns tenien previst un acte de reivindicació a Alacant i que acabava de pujar al tren per a arribar a l'acte i ja anava "amb 15 minuts de retard". "Ábalos facilitant la perfomance", conclou.

"Ni l'estat dels trens ni les condicions de la línia responen a les necessitats de la ciutadania"

A parer de la confluència d'esquerres, "des del govern [espanyol] s'ha apostat clarament per l'AVE i els seus sobrecostos, descurat fins a l'extrem la xarxa més important, la de Rodalia". "Tant l'estat dels trens com les condicions de la mateixa línia no responen a les necessitats de la ciutadania i sobretot dificulten un model de mobilitat a l'altura d'eixa 'nova transició verda' que plantegem", defensa la coalició en un comunicat.

L'aspirant al Congrés ha recordat que les esmenes d'Unides Podem als Pressupostos del 2019 incorporaven, a més d'una major dotació, la realització de la variant de Torrellano i la connexió amb l'aeroport. Per part seua, el candidat a les Corts ha incidit en la necessitat de planificar i invertir en la mobilitat de la demarcació per a "revertir el dèficit que pateix el territori".

Finalment, el seu candidat a l'Alcaldia d'Alacant, Xavier López, ha reivindicat que "la imprescindible modernització de la xarxa de Rodalia no pot ser usada per a consolidar la via de Sant Gabriel, sinó que ha d'anar a la vegada que la construcció de la variant de Torrellano i la seua conseqüent connexió amb l'aeroport".

next