Unides Podem lamenta que membres del Consell participen "en la rentada d'imatge" d'Intu

La multinacional impulsora del macrocentre comercial organitza aquest dimecres un fòrum sobre sostenibilitat en què intervindran diversos polítics socialistes
17 desembre 2019 18:41h
El diputat Fernando Martínez denuncia que Puerto Mediterráneo "insisteix en un model comercial desfasat, contrari a la dinamització del teixit comercial local i de proximitat, i que promou una forma de consum segregat que incentiva l'ús del cotxe i que acabaria amb un dels cada vegada més escassos paratges naturals de l'àrea metropolitana de València". / Imatge d'arxiu. 

VALÈNCIA. El diputat d'Unides Podem a les Corts, Ferran Martínez, ha criticat aquest dimarts que representants del Consell participen en la "rentada d'imatge" que la multinacional britànica Intu, impulsora d'un macrocentre comercial al paratge de la Mola, a Paterna, "pretén dur a terme" amb l'organització a València del fòrum 'Ciutats i espais sostenibles'.

A més, el parlamentari ha subratllat la contradicció que suposa la celebració d'aquestes jornades per part d'instàncies que executen actuacions "tan lesives" per al medi ambient i la sostenibilitat, com són les grans superfícies comercials.

El diputat denuncia que Puerto Mediterráneo "insisteix en un model comercial desfasat, contrari a la dinamització del teixit comercial local i de proximitat, i que promou una forma de consum segregat que incentiva l'ús del cotxe i que acabaria amb un dels cada vegada més escassos paratges naturals de l'àrea metropolitana de València".

Martínez remarca que el projecte xoca frontalment amb la declaració d'emergència climàtica aprovada pel govern, al mateix temps que amenaça el comerç local i el paratge natural de la Mola, i ha advertit que "no es poden anteposar els interessos d'una multinacional britànica als de la societat valenciana".

El parlamentari ha remarcat que aquesta conferència és "una rentada d'imatge que, sota el nom 'ciutats sostenibles', protagonitza l'empresa que vol destruir el patrimoni natural valencià".

Martínez ha assenyalat que les forces polítiques del Botànic han de ser coherents. Per això, emplacen el PSPV a triar el model urbà i econòmic pel qual aposta: "Si pel Consell que vol protegir un milió de metres quadrats d'un espai natural i el xicotet comerç en línia amb la seua declaració d'emergència climàtic, o si, per contra, aposta per la confabulació d'aquesta mena d'actes en el qual una multinacional intenta comprar-se les institucions de tots els valencians per a benefici propi". 

El conseller Arcadi España serà l'encarregat d'obrir l'acte d'aquest dimecres, en què també hi participaran Juan Antonio Sagredo, alcalde de Paterna, i Sandra Gómez, vicealcaldessa de València. Tots ells, socialistes. 

next