Unides Podem limita els salaris dels seus diputats a les Corts i rebutja utilitzar els cotxes oficials

Els representants de la formació morada a la cambra renuncien a utilitzar el pàrquing al qual tenen dret
31 maig 2019 10:55h
Els membres de Podem donaran part del seu sou al partit i a sufragar actes socials. / IMATGE D'ARXIU

VALÈNCIA. Els diputats d'Unides Podem han limitat els salaris que perceben de les Corts segons les directrius de les respectives formacions que integren la coalició i han renunciat, així mateix, a diversos dels privilegis que els atorga la cambra.

Segons expliquen en un comunicat, han declinat fer ús de la targeta Via-T per a les autopistes i han rebutjat disposar de forma permanent de cotxes oficials i xofers, tant en el cas de la representant en la Mesa, la secretària segona Cristina Cabedo –que resideix a Castelló– com del síndic portaveu, Rubén Martínez Dalmau, que és diputat per Alacant.

Igualment, han informat que els diputats de Podem han rebutjat l'assegurança de vida que ofereixen les Corts als parlamentaris i que solament han acceptat la d'accidents, a causa dels freqüents desplaçaments per carretera que realitzen els parlamentaris en el marc del seu treball habitual. Paral·lelament, els diputats per la circumscripció de València han renunciat a l'ús del pàrquing.

Tots els diputats de Podem percebran el mateix sou, inclosos el síndic, els portaveus adjunts i la secretària primera de la Mesa. Així, segons han explicat, percebran en les nòmines el sou establit per la Mesa i la diferència fins als tres salaris mínims interprofessionals es destinarà a les activitats de l'organització i a sufragar projectes d'índole social.

A més, asseguren que han "aconseguit" que tots els grups parlamentaris donen suport a la reducció de 15 a 11 en el nombre de diputats que integren les comissions de les Corts, la qual cosa també suposarà un estalvi a les arques de la institució pública, al mateix temps que es garanteix la proporcionalitat amb la presència de sis grups parlamentaris en les Corts en aquesta X legislatura.

El síndic d'Unides Podem, Rubén Martínez Dalmau, ha assenyalat que "per a fer política no és necessari tindre aquest tipus de privilegis" i assegura que volen "construir condicions pròximes a la ciutadania i a la resta de treballadors i treballadores; és un compromís que ja es va assumir el 2015 i es manté", ha afirmat.

Així mateix, ha afegit que l'objectiu de renunciar a aquestes prebendes és "aconseguir unes institucions que no servisquen per a la consolidació de privilegis de la classe política, així com augmentar la transparència".

next