La Unió de Consumidors demana un etiquetatge "més clar" en les tovalloletes "per a evitar-ne el mal ús"

L'entitat destaca la importància de les campanyes informatives i de conscienciació adreçades a la ciutadania per a modificar-ne els hàbits
1 abril 2019 14:21h
L'Ajuntament de València necessita una inversió d'onze milions d'euros més per a millorar la infraestructura del col·lector nord. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. La Unió de Consumidors de València ha reclamat aquest dilluns "solucions contundents" davant l'embossament del col·lector nord de València a causa, principalment, de l'acumulació de tovalloletes higièniques i ha demanat en concret incrementar de forma "urgent" les campanyes informatives sobre aquesta problemàtica.

Així ho ha manifestat en un comunicat després que dimecres passat l'Ajuntament de València informara que en els dos últims anys ha extret 5.000 tones de residus, principalment tovalloletes higièniques, del col·lector nord de la ciutat durant les tasques de neteja i desobstrucció d'aquest canal d'eixida d'aigües residuals i pluvials, uns treballs en els quals el consistori ha invertit huit milions d'euros. (Veure fotogaleria: Així és el 'monstre' de les tovalloletes que col·lapsa València.)

L'entitat considera "necessari" incrementar les campanyes informatives i de conscienciació adreçades a la ciutadania per a afavorir el canvi d'hàbits i evitar la problemàtica que viu la ciutat i que "comença a afectar altres localitats de la nostra Comunitat", ha advertit.

La Unió ha demanat una "implicació de tots els sectors" i l'increment "urgent" de campanyes informatives per part de "tots els agents", una actuació que ha de començar pels mateixos fabricadors i distribuïdors amb un etiquetatge "més clarificador" en aquest tipus de productes higiènics "per a evitar-ne el mal ús".

El secretari de la Unió de Consumidors, Vicente Inglada, ha subratllat que "únicament amb una col·laboració conjunta de tots els sectors és possible donar solució a aquest problema, que actualment està costant milions d'euros a l'administració i que acabem pagant la ciutadania a través dels nostres impostos".

"Implicar els fabricants per a obtindre un resultat satisfactori"

A més, ha incidit que "cal posar en valor el benefici que reporta a la societat el xicotet acte que suposa tirar a la paperera i no al vàter determinats productes higiènics".

Així mateix, ha destacat que institucions com l'Ajuntament de València en col·laboració amb entitats com la Unió es desenvolupen campanyes de conscienciació adreçades a les persones consumidores sobre on s'han de tirar determinats residus.

"No obstant això, els fets posen de manifest la necessitat d'incrementar aquestes campanyes i al mateix temps implicar els fabricants per a poder obtindre un resultat satisfactori", ha recalcat l'entitat.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next