La Unió critica que la Agricultura anticipe només el 18% del pressupost total de les ajudes directes de la PAC

L'associació lamenta que la valenciana és la segona autonomia que menys ajudes anticipa, només superada per Múrcia
17 octubre 2019 17:21h
La Unió de Llauradors ha criticat que "es venga com un gran assoliment l'avanç de les ajudes directes de la PAC per part de la Conselleria d'Agricultura". / LA UNIÓ DE LLAURADORS

VALÈNCIA. La Unió de Llauradors ha criticat aquest dijous que "es venga com un gran assoliment l'avanç de les ajudes directes de la PAC per part de la Conselleria d'Agricultura", que des de dimecres està pagant a alguns agricultors i ramaders, ja que "no és tant perquè es queda molt lluny del que es podria haver fet". No obstant això, han celebrat la "bona notícia" que aquestes bestretes arriben.

"La Conselleria d'Agricultura comença a pagar ara un total de 18,6 milions d'euros, que és una xifra que representa únicament el 18,5% del total del pressupost d'ajudes que distribueix la comunitat. La Unió Europea autoritzava arribar fins al 70% d'aquest total per la situació de sequera en alguns territoris com el nostre", ha explicat l'organització agrària en un comunicat.

Ara, ha lamentat, "molts agricultors i ramaders de la Comunitat Valenciana hauran d'esperar a cobrar la resta de les ajudes a partir de l'1 de desembre, que és el període normal que els correspon si no s'haguera permés la bestreta per part de les autoritats comunitàries".

La Unió ha reconegut que cap de les nou autonomies que realitzaran bestretes arriba "ni de lluny al 70%" però ha criticat que la valenciana és "una de les que es queda més lluny d'aquest percentatge després de Múrcia" i que les que més anticiparan seran Castella i Lleó (58%), Andalusia (57,4%) i Castella-la Manxa (53,9%).

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next