La Unió Europea accepta una nova pròrroga "flexible" que retarde el Brèxit fins al 31 de gener

El primer ministre britànic es va veure obligat pel parlament a demanar un nou retard de la data prevista per a abandonar el club europeu
28 octubre 2019 10:46h
Westminster vota aquest dilluns de vesprada la proposta del primer ministre, Boris Johnson, de fer unes eleccions el 12 de desembre. /ACN

VALÈNCIA (ACN). La Unió Europea ha aprovat aquest dilluns concedir al Regne Unit una nova pròrroga que retarde el Brèxit fins a 31 de gener per a evitar una ruptura caòtica aquest octubre. En aquesta ocasió, la decisió preveu la possibilitat de ruptura abans si Londres aconsegueix que l'acord de retirada siga aprovat prèviament per la Cambra dels Comuns.

Ho ha anunciat el president del Consell Europeu, Donald Tusk, després que ho hagen decidit els representants permanents dels estats membres de la Unió Europea (Coreper) en una reunió aquest dilluns.

Els 27 estats membres han acordat l'extensió de la pròrroga el mateix dia que Westminster vota – aquest dilluns de vesprada– la proposta del primer ministre, Boris Johnson, de fer unes eleccions el 12 de desembre. El primer ministre, Boris Johnson, que no té majoria, necessita dos terços de la Cambra dels Comuns per a convocar els comicis.

Arran del bloqueig de la cambra britànica a la tramitació ràpida de l'Acord de Retirada que volia Johnson, el primer ministre es va veure forçat a demanar l'ajornament del Brèxit més enllà del 31 d'octubre, data marcada per a l'eixida del Regne Unit.

next