La Unió Europea i el Regne Unit arriben a un nou acord sobre el Brèxit

El trencament entre Londres i Brussel·les està previst per al 31 d'octubre
17 octubre 2019 11:49h
"És un acord just i equilibrat", ha assegurat Juncker. / ACN

VALÈNCIA. Els negociadors del Regne Unit i la Unió Europea han arribat a un acord perquè el Brèxit es materialitze de forma amistosa. Així, els entrebancs que suposava el futur de la frontera entre Irlanda i Irlanda del Nord s'han solucionat i ara cal que el Parlament britànic ratifique el pacte.

Així ho han fet públic aquest dijous als seus respectius comptes de Twitter el president de la Comissió Europea, Jean-Claud Juncker, i el primer ministre britànic, Boris Jonhson. 

"És un acord just i equilibrat", ha assegurat Juncker, i ha ratificat el negociador per a la Unió Europea, Michel Barnier. L'acord haurà de ser ratificat per la cambra dels comuns britànica, previsiblement el proper dissabte. El vot favorable no està garantit i si no ix endavant, aquest acord podria acabar en paper mullat, com ja ha ocorregut en altres tres ocasions. 

Preguntat al respecte, Barnier ha assenyalat que no pot garantir el vot favorable dels diputats britànics, però ha apel·lat a la seua responsabilitat perquè ratifiquen un acord que considera "raonable". En aquesta línia, ha explicat que Johnson ha assegurat a Juncker que pot aconseguir els vots perquè l'acord es materialitze.

Si finalment els britànics donen la seua conformitat, l'Eurocambra podria votar l'acord en el ple de la pròxima setmana. Barnier, per la seua banda, també ha assenyalat que l'acord comptarà amb el vistiplau de la Unió Europea, si arriba el moment que aquesta l'haja de ratificar. L'eixida del Regne Unit de la Unió Europea està prevista per al dijous 31 d'octubre.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next