La Unió de Llauradors denuncia "venda a pèrdues" de llet per Amazon

L'organització agrària lamenta que han trobat marques que venen el litre a 50 cèntims
27 febrer 2019 19:39h
L'organització demana l'actualització de les normatives en vigor que garantisquen la transparència en la formació del preu. / CSIC 

VALÈNCIA. La Unió de Llauradors i Ramaders ha presentat una denúncia davant la Direcció General de Comerç i Consum de la Generalitat, igual que han fet altres organitzacions territorials de la Unión de Uniones en les seues respectives autonomies, sobre una presumpta venda a pèrdues de llet detectada en un venedor que distribueix a través d'Amazon. 

L'organització ha posat en coneixement de l'autoritat competent la campanya realitzada pel venedor Galevinum, que comercialitza a través de la multinacional Amazon, segons ha explicat en un comunicat.

Aquesta empresa ha llançat al mercat en línia una agressiva oferta que porta a pensar que es tracta de venda a pèrdues. Entre les marques es troben referències a marques com ara Leche Pascual i Leche de Central Lechera Asturiana, oferides a 0,50 €/litre, asseguren.

La Unió considera que aquest producte és de primera necessitat i que aquesta oferta detectada podria incórrer en una pràctica de banalització de la llet en l'àmbit de la distribució.

L'organització demana l'actualització de les normatives en vigor que garantisquen la transparència en la formació del preu i, si és necessari, de la Llei d'Ordenació del Comerç Minorista, ja que cada vegada són més els consumidors que es decanten per la compra en línia, on el productor torna a ser la baula més feble de la cadena.

El ramader podria estar pagant la campanya de la seua butxaca

Davant aquestes pràctiques emprades pels diferents distribuïdors, La Unió considera inservible l'Acord Lacti per a l'Estabilitat i Sostenibilitat de la Cadena de Valor del Sector de Boví de Llet, signat el 2015 i l'objectiu del qual era comprometre els signants a treballar per l'estabilitat i creació de valor al llarg de la cadena i per a aconseguir preus sostenibles i remunerats en cada tram d'aquesta.

La Unió considera que queda clar que la distribució continua utilitzant la llet com a producte de reclam, com també fa amb les fruites. "Les bones intencions de les diferents parts de la cadena de valor no serveixen per a res si el ramader ha de pagar de la seua butxaca les campanyes publicitàries de la gran distribució", afirmen des de La Unió. "Els lineals, siguen físics o digitals, sembla que continuen fent males pràctiques. A més, un gegant com Amazon pot arribar a trencar tots els esquemes de la cadena alimentària com s'entenia tradicionalment, de manera que podria perjudicar encara més el productor", afegeixen.

next