La Unió i l'Associació de la Premsa d'Alacant no recorreran al Suprem contra la sentència sobre les borses d'À Punt

Les dues associacions continuen definint aquest procés de selecció com a "injust i discriminatori" per als professionals que no van treballar a RTVV
4 setembre 2019 13:15h
La Unió de Periodistes Valencians i l'Associació de la Premsa d'Alacant, com a associacions majoritàries de professionals valencians de la comunicació, van decidir en el seu moment començar la via judicial contra un procés que consideren "injust i discriminatori" per als periodistes que no havien treballat a RTVV. / CVMC

VALÈNCIA. L'assemblea de la Unió de Periodistes Valencians va decidir aquest dimarts, amb el 58% dels vots i juntament amb l'Associació de la Premsa d'Alacant, no presentar un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem després de la sentència de l'Audiència Nacional que desestimava la seua demanda contra el barem de mèrits de les borses de treball provisionals per a l'accés dels periodistes a À Punt.

La Unió de Periodistes Valencians i l'Associació de la Premsa d'Alacant, com a associacions majoritàries de professionals valencians de la comunicació, van decidir en el seu moment començar la via judicial contra un procés que consideren "injust i discriminatori" per als periodistes que no havien treballat a RTVV.

La Unió, que assegura que "els principals partits polítics" van reconéixer aquesta discriminació, també remarca que "ni el Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació ni els sindicats de treballadors van voler negociar un canvi del barem que havien pactat prèviament sense escoltar ni tan sols les principals associacions de periodistes".

La Unió de Periodistes destaca, a més, que la sentència de l'Audiència Nacional d'aquest juliol admet una diferència de tracte a favor dels extreballadors que "fins i tot pot semblar desproporcionada". No obstant això, considera que eixa desigualtat està justificada per una situació d'excepcionalitat com és l'obertura del nou ens i que és legal perquè així ho fixa la Disposició Addicional Novena de la Llei 6/2016.

A banda de les qüestions jurídiques, la Unió ha tingut en compte l'alt cost econòmic que suposaria continuar amb la via judicial. En tot cas, l'associació manifesta que segueix considerant que l'elaboració de les primeres borses de treball ha sigut "una oportunitat perduda per a À Punt". Per això, continuaran defensant "un barem de mèrits més proporcional i just en els futurs
processos de selecció que es convoquen, amb la finalitat que el conjunt de la professió periodística tinga oportunitat d'accedir-hi". Arribat eixe moment, avancen que no renunciaran "a cap via", ja que "la situació d'excepcionalitat de la qual parla la sentència ja no es donarà en un futur".

next