La Unió de Periodistes premia les redaccions dels mitjans mallorquins a què la policia va requisar informació d'un cas de corrupció

El col·lectiu de professionals de la informació guardona amb el Premi Llibertat d'Expressió Jamal Khashoggi, periodista saudí assassinat en l'ambaixada del seu país a Istanbul
23 febrer 2019 13:07h
La Unió de Periodistes ha modificat els seus estatuts per a fer-los més inclusius. / BIEL ALIÑO-UNIÓ DE PERIODISTES

VALÈNCIA. L'assemblea de la Unió de Periodistes ha decidit atorgar un Premi Llibertat d'Expressió als companys de la redacció d'El Diario de Mallorca i de les delegacions balears de les agències de notícies Europa Press i EFE, a qui la policia –"amb la connivència de la justícia", assenyala el col·lectiu– va requisar els mòbils personals, la documentació i els ordinadors amb informació sobre el Cas Cursach. 

"Aquest fet va suposar una vulneració del dret al secret professional i, per extensió, a la llibertat d'expressió. Aquest premi ha de servir per a visibilitzar aquest flagrant atac a la professió i per a recordar que el secret professional és un dret dels i les periodistes que ens empara davant els requeriments de tercers i que empara també la font que ens subministra la informació", apunta la Unió de Periodistes en un comunitat.

Amb un vessant més internacional, l'assemblea ha decidit atorgar un segon Premi Llibertat d'Expressió a Jamal Khashoggi, periodista saudí assassinat en l'ambaixada del seu país a Istanbul. Aquest periodista, crític amb el règim del príncep Bin Salman, va haver d'autoexiliar-se als Estats Units, des d'on escrivia una columna mensual en The Washington PostAquest guardó ha de reconéixer la tasca d'aquells periodistes que no poden informar lliurement als seus països, que són perseguits, empresonats i, fins i tot, assassinats per les autoritats a les quals critiquen en els seus articles. 

Els guardons es lliuraran el dia 3 de maig del 2019, coincidint amb el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa.

D'una altra banda, durant la posterior assemblea extraordinària, la Unió de Periodistes Valencians ha decidit modificar els seus Estatuts per tal de fer-los més inclusius i de concretar entre les seues finalitats la de promoure els valors d'igualtat entre els treballadors dels mitjans de comunicació mitjançant actes socials, culturals i formatius adreçats als professionals dels mitjans de comunicació i a la ciutadania.

next