La Unió xifra les pèrdues de la campanya citrícola en 200 milions

L'associació agrària convoca manifestacions el dia 25 de febrer en diferents comarques per a protestar davant el "desastre" de la collita
21 febrer 2019 18:26h
L'organització agrària ha lamentat en un comunicat els "preus ruïnosos" de la fruita i que prop de 500.000 tones de cítrics es quedaran sense recol·lectar. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La Unió de Llauradors ha asseverat que l'actual campanya citrícola és un "autèntic desastre" i estima que les pèrdues directes per als productors ascendeixen a més de 200 milions d'euros. Davant d'aquesta situació, ha convocat concentracions simultànies en 12 comarques valencianes. 

L'organització agrària ha lamentat en un comunicat els "preus ruïnosos" de la fruita i que prop de 500.000 tones de cítrics es quedaran sense recol·lectar en aquesta campanya. Per això, ha convocat "tots els agricultors i totes les persones que desitgen sumar-s'hi" el proper dilluns, 25 de febrer, a les 19.30 hores, des de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, de la qual forma part la Unió.

Aquesta protesta se suma a les ja realitzades els passats 18 de desembre i 21 de gener del 2019. Les concentracions se celebraran en aquesta ocasió en cadascuna de les comarques citrícoles afectades i en suport a la citricultura com a activitat econòmica, social i mediambiental del territori, detalla la Unió en un comunicat.

D'aquesta forma, s'iniciaran protestes simultànies a la Plana, el Maestrat, la Marina Alta, el Baix Segura, el Camp de Morvedre, l'Horta Nord, el Camp de Túria, la Ribera Baixa, la Ribera Alta, la Safor, la Valldigna, la Costera i la Vall d'Albaida.

La plataforma i la Unió exigeixen mesures compensatòries per als productors citrícoles i la suspensió de les importacions procedents de països tercers fins que es revisen els acords comercials i es faça un estudi socioeconòmic per a veure com afecten les produccions europees. 

Totes dues organitzacions d'agricultors volen que es garantisquen unes relacions comercials "equitatives, amb una garantia absoluta per a la sanitat vegetal dels cultius a la Unió Europea i una reciprocitat de les mateixes exigències que tenen les produccions de la Unió Europea, tant des del punt de vista de l'ús de productes fitosanitaris com de requisits de seguretat alimentària dels consumidors i obligacions laborals, mediambientals i protocols comercials".

next