Diari La Veu del País Valencià
La Universitat d’Alacant desenvolupa una aplicació capaç de reconéixer la veu i transcriure la informació

ALACANT. La Universitat d’Alacant (UA) ha desenvolupat ListenAll, una nova aplicació capaç de reconéixer la veu i transcriure-la i que permet que un usuari amb discapacitat auditiva puga seguir en temps real en el seu mòbil o tauleta tàctil una conversa, una classe o una conferència, segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.

Aquesta i altres tecnologies dissenyades per a la inclusió d’estudiants amb discapacitat es presentaran en la jornada ‘Emprenedoria i Investigació en Accessibilitat Digital’, organitzada amb la Fundació Vodafone Espanya dijous vinent.

En aquesta cita es presentarà ListenAll, una aplicació gratuïta capaç de reconéixer la veu i transcriure-la a text “especialment dissenyada per a facilitar la integració de diversos col·lectius com a persones amb dèficit auditiu o motriu”.

L’app està disponible per a dispositius mòbils amb sistema operatiu Android i iOS. Creada i desenvolupada per la UA en col·laboració amb la Fundació Vodafone Espanya, “permet que un usuari amb discapacitat auditiva puga seguir en temps real en el seu mòbil o tauleta una conversa, classe o conferència, així com millorar la velocitat d’escriptura a persones que els resulta complicat escriure en dispositius amb pantalles tàctils o teclats físics”.

Entre altres innovacions, aquesta app estructura el text captat i permet ajustos de color del fons i grandària de font per a augmentar llegibilitat del contingut, així com el seu emmagatzemat, edició i posterior enviament, per exemple, via email o WhatsApp.

Tota la tecnologia desenvolupada en ListenAll està integrada en la versió 3.0 d’Ability Connect, una aplicació gratuïta de comunicació per a la integració d’estudiants amb discapacitat i que permet que diversos dispositius es comuniquen simultàniament a través de Bluetooth sense necessitat de connexió a Internet, encara que també pot funcionar mitjançant wifi o dades mòbils.

Aquesta app disposa de “característiques avançades” de visualització de contingut adaptades a les necessitats de persones amb dèficit auditiu, baixa visió o dislèxia.

Divulgar els últims avanços

La jornada ‘Emprenedoria i Investigació en Accessibilitat Digital’ de la UA té com a objectiu divulgar els últims avanços en aquesta matèria i mostrar les oportunitats d’investigació i emprenedoria que sorgeixen en el procés de transformació digital.

Aquest dijous, 4 d’abril, participaran en la jornada els investigadors de la UA responsables de les últimes innovacions en accessibilitat com Navilens, sistema de marcadors que facilita la mobilitat a persones cegues; dels projectes PAAL –centrat en serveis de lifelogging acceptables per a persones majors i en situació de fragilitat– i SIIA –sobre tecnologies del llenguatge humà per a una societat inclusiva, igualitària i accessible–, i del projecte europeu ALdia, que aposta per la investigació a partir de la innovació i formació docent.

A més, es presentaran pioners projectes d’emprenedoria en matèria d’accessibilitat com Timpers, sabatilles dissenyades per persones cegues; Trip & Feel, una empresa social del sector turístic accessible i inclusiu en embarcacions, i AIUDO, una plataforma per a persones majors i col·lectius vulnerables.

Comparteix

Icona de pantalla completa