La Universitat de València condemna les agressions de l'extrema dreta als seus campus

La facultat de Ciències Socials va aparéixer plena de pintades feixistes que demanaven la mort de Joan Tardà i Quim Torra un dia abans que l'expresident d'Esquerra Republicana de Catalunya acudira a un acte organitzat pel BEA
5 novembre 2019 12:57h
La institució acadèmica ha condemnat les últimes agressions a mans de grups de l'extrema dreta contra actes organitzats pel sindicat estudiantil Bloc d'Estudiants Agermanats en diversos campus.

VALÈNCIA. El Consell de Govern de la Universitat de València, que s'ha reunit aquest dimarts, ha condemnat les últimes agressions a mans de grups de l'extrema dreta contra actes organitzats pel sindicat estudiantil Bloc d'Estudiants Agermanats en diversos campus de la institució acadèmica.

Aquests actes ultres es van produir a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació (Campus de Blasco Ibáñez), on va ser arrancada una bandera quatribarrada, i a la Facultat de Sociologia (Campus de Tarongers). El diumenge 27 d'octubre la facultat de Ciències Socials va aparéixer plena de pintades feixistes que demanaven la mort de Joan Tardà i Quim Torra. L'atac va ocórrer un dia abans que l'expresident d'Esquerra Republicana de Catalunya acudira a un acte organitzat pel BEA.

A més, l'endemà, una trentena de manifestants d'ultradreta van intentar boicotejar, tot i que sense èxit, la conferència de Tardà. Les persones concentrades es van manifestar sota l'atenta mirada d'un fort dispositiu policial. El Grup Defensa de València (GDV) i España 2000 havien convocat una protesta una hora abans de l'acte als voltants de la biblioteca Gregori Maians en considerar que era una "provocació" la xarrada de Tardà. En resposta, Jovent Republicà també va cridar a concentrar-se a la mateixa hora al campus per a "dir als feixistes que no són benvinguts".

La institució acadèmica va adoptar mesures de seguretat "com sempre que acudeixen persones rellevants" a un acte, segons fonts de la UV, que van informar que la concentració d'España 2000 estava "legalitzada" i que la delegació del govern espanyol va gestionar l'operatiu de seguretat corresponent.

El Consell de Govern ha fet aquest dimarts una nova manifestació en favor de la llibertat d'expressió i del manteniment dels espais universitaris "com a llocs de debat i de crítica".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next