La UPV reafirma la seua postura contra l'homeopatia després de les declaracions del Nobel Luc Montagnier

El professor, guardonat pel descobriment del VIH, va manifestar aquest dimecres en un acte celebrat en la institució acadèmica que "sí que existeix base científica en l'homeopatia" però que "està ignorada perquè molesta a l'economia"
3 octubre 2019 13:49h
Montagnier, que ha sigut qüestionat per sectors del món científic per les seues crítiques a les vacunes i per la defensa de l'homeopatia, va apel·lar a "nous paradigmes" per a afrontar els desafiaments actuals. / PIXABAY

VALÈNCIA (EP/Redacció). La Universitat Politècnica de València (UPV) remarca que la seua posició "enfront de l'homeopatia i altres pseudociències és clara i ferma", i emfatitza que "no s'han d'avalar tractaments no provats per l'evidència científica".

La institució acadèmica fa pública aquesta postura després que el premi Nobel de Medicina 2008, el professor Luc Montagnier, defensara aquest dimecres en una roda de premsa en la universitat que "sí que existeix base científica en l'homeopatia" però que "està ignorada perquè el problema de la ciència actual és que se silencia tot el que pot molestar a l'economia". Montagnier, que va ser guardonat amb el Nobel pel seu descobriment del VIH, va impartir la conferència 'New paradigm en biology' a la universitat valenciana.

El rector de la Politècnica, Francisco Mora, ha asseverat que "la institució vol deixar patent que la seua posició enfront de l'homeopatia i d'altres pseudociències és clara i ferma: no han d'avalar-se tractaments no provats per l'evidència científica". "La medicina moderna ha de sustentar-se en la ciència", subratlla el màxim responsable de l'entitat educativa.

Agrega que Montagnier va ser convidat a la UPV en qualitat de premi Nobel, "un reconeixement que l'investigador francés va rebre per les seues investigacions relacionades amb el descobriment del VIH". I precisa que, "en cap cas, la UPV dona suport a posicionaments que manquen del suport de la comunitat científica". 

Defensa de "la memòria de l'aigua" i crítiques a les vacunes

Montagnier, qui també va afirmar que "no és tan important la salut com l'economia", va fer aquestes declaracions en una roda de premsa prèvia a la seua conferència. També va criticar que la medicina actual és "relativament conservadora" i, per contra, va advocar per totes "les innovacions" que puguen donar-se en aquest camp per a fer front a "la gran quantitat de malalties cròniques infeccioses que hi ha en el món". En eixe sentit, va defensar que "tots els corrents són vàlids".

Montagnier, que ha sigut qüestionat per sectors del món científic per les seues crítiques a les vacunes i per la defensa de l'homeopatia, va apel·lar a "nous paradigmes" per a afrontar els desafiaments actuals. En eixe sentit, va apostar per explorar les ones electromagnètiques i la memòria de l'aigua. Així, va reivindicar la medicina tradicional oriental i l'homeopatia, l'aigua i les ones per a crear estructures estables perquè "s'ha comprovat que poden tindre certa utilitat curativa".

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next