La UPV i Sothis posen en marxa la Càtedra de Transformació Digital

Un dels principals objectius del departament és potenciar la presència de les dones en els sectors tecnològics
4 juliol 2019 12:31h
La Càtedra treballarà en iniciatives sobr  la tecnologia SAP per a la gestió empresarial; l'automatització industrial, i la Indústria 4.0 i la seguretat informàtica. / SOTHIS

VALÈNCIA. La Universitat Politècnica de València (UPV) i la tecnològica Sothis han posat en marxa la Càtedra de Transformació Digital. L'objectiu d'aquesta iniciativa consisteix a impulsar tres grans àrees tècniques d'interés comú per a totes dues institucions: la tecnologia SAP per a la gestió empresarial; l'automatització industrial, i la Indústria 4.0 i la seguretat informàtica.

La Càtedra de Transformació Digital, que es coordina des del Departament de Projectes d'Enginyeria de la UPV, planteja xarrades divulgatives obertes prestant especial atenció al vessant tècnic per a donar a conéixer les tecnologies i solucions en les quals Sothis treballa, a través de casos d'èxit dels seus clients i experiències sectorials dels verticals que desenvolupa. En aquestes activitats poden participar tant la comunitat universitària com altres actors empresarials i socials valencians. Una altra línia de treball, realitzada en col·laboració amb el Departament d'Enginyeria de Sistemes i Automàtica i l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials, abordarà la creació d'una aula laboratori permanent per al desenvolupament de treballs pràctics vinculats amb l'automatització industrial.

Aprofundint en la vinculació de Sothis amb la UPV en l'àrea de la formació contínua –amb títols propis en l'àrea SAP ERP i en Indústria 4.0 que ja arribat a les huit edicions– des de la Càtedra es pretén ara també promoure treballs finals de grau i màster que plantegen solucions, desenvolupaments o estudis relacionats amb totes dues àrees. Per a això, la Càtedra dotarà dos premis a treballs fi de grau i dos treballs fi de màster.

Conscients del desafiament que suposa la bretxa digital de gènere present en les nostres societats, Sothis i la UPV volen promoure des d'aquesta Càtedra una línia de col·laboració amb processos d'impuls a les dones en la tecnologia sota el lema #sheinnovates per a col·laborar en projectes que visibilitzen la importància de la incorporació de més dones als sectors tecnològics. D'aquesta manera, la Càtedra s'incorpora a aquest moviment a escala global sota el paraigua dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides i que tecnològiques com SAP reforcen amb programes específics. En aquest sentit, es pretén donar suport a iniciatives mundials que, a més, tenen el seu capítol a València, com ara 'Woman in Data Science' –moviment amb origen en la Universitat de Stanford– i 'Woman Techmakers' –iniciativa global amb el suport de Google–. Així mateix, està prevista la realització de hackathons en les diferents tecnologies que inclou la Càtedra.

next