Urdangarin podrà eixir de la presó dos dies a la setmana per a fer voluntariat a Madrid

El jutjat de vigilància número 1 de Castella i Lleó ha pres la decisió en contra de la posició de la Fiscalia, que rebutja les eixides del marit de la infanta Cristina
17 setembre 2019 10:58h
Urdangarin compleix una condemna de cinc anys i deu mesos al Centre Penitenciari d'Àvila pel cas Nóos. / ACN

MADRID. El jutjat de vigilància penitenciària número 1 de Castella i Lleó ha autoritzat Iñaki Urdangarin a eixir de la presó dos dies a la setmana durant un màxim de huit hores al dia per a fer voluntariat en una institució a Madrid. 

A la interlocutòria, el titular del jutjat argumenta que "la realització d'una activitat a l'exterior és més que positiva per a reduir o eliminar la dessocialització i deshumanització" que comporta la "soledat absoluta" a la qual està sotmès a la presó i que serà beneficiós per a la reinserció social de l'intern. A més, considera que el programa proposat és "una forma de reparació a la societat". 

Així doncs, la resolució estima el recurs formulat pel marit de la infanta Cristina de Borbó a l'empara de l'article 117 del Reglament Penitenciari sense qüestionar la seua classificació en segon grau. El cunyat del rei Felip VI compleix una condemna de cinc anys i deu mesos al Centre Penitenciari d'Àvila pel cas Nóos i encara no ha complit la quarta part de la condemna. El jutge Florencio de Marcos Madruga ha pres la decisió tot i l'oposició de la Fiscalia.

next