Els usuaris de Huawei podran exigir "compensacions econòmiques" si els seus mòbils queden obsolets

Facua lamenta que els clients siguen "ostatges de la infame guerra comercial" entre els Estats Units i la Xina
20 maig 2019 16:58h
Si el dispositiu està en garantia, la pèrdua de prestacions permet la reclamació d'una compensació econòmica. A partir dels dos anys, fora de garantia, es podria demanar una compensació per un possible incompliment contractual./ JANITORS

BARCELONA. Els usuaris de Huawei podran exigir "compensacions econòmiques" si els seus dispositius mòbils queden obsolets per culpa de la decisió de Google de suspendre el seu negoci amb l'empresa xinesa. 

En un comunicat, Facua ha lamentat que els consumidors siguen "ostatges de la infame guerra comercial que ha impulsat els Estats Units per l'hegemonia tecnològica a escala mundial". Amb tot, ha recordat que els equips actuals i en estoc mantindran l'accés a Google, segons ha anunciat Android i que, en tot cas, les legislacions europea i espanyola preveuen mecanismes de protecció.

En aquest sentit, si el dispositiu està en garantia, la pèrdua de prestacions permet la reclamació d'una compensació econòmica. A partir dels dos anys, fora de garantia, es podria demanar una compensació per un possible incompliment contractual.

Facua ha dit que, en principi, els missatges fets públics fins ara per Huawei i Google indicarien que els usuaris de dispositius xinesos o que compren els que actualment estan en estoc no haurien de tindre problemes immediats, però ha lamentat la "incògnita" que hi ha sobre si podran actualitzar-se amb la propera versió del sistema operatiu Android.

next