La UV acull aquesta setmana la X Trobada Internacional d'Investigadors i Investigadores del Franquisme

Al llarg de les jornades es tractaran, entre altres temes, les dimensions exteriors del franquisme; l'economia i les condicions de vida; la cultura i els mitjans de comunicació; les institucions i polítiques de la dictadura; la violència i la repressió social; la memòria del franquisme; l'educació, i el moviment obrer
14 novembre 2019 12:00h
La trobada d'enguany ha estat organitzada pel Departament d'Història Contemporània de la Universitat de València i per la Fundació d'Estudis i Iniciatives Sociolaborals de Comissions Obreres del País Valencià. Imatge facilitada per la Universitat de València.

VALÈNCIA. La Universitat de València acull des d'aquest dimecres i fins demà, 15 de novembre, la X Trobada Internacional d'Investigadors i Investigadores del Franquisme. Es tracta de la desena edició d'una trobada investigadora que organitzen, des del 1992, la xarxa d'arxius de CCOO i els departaments d'Història Contemporània de diverses universitats. Aquesta és la tercera vegada que la Universitat de València realitza el congrés; la institució acadèmica ja va ser la seu l'any 1995 i el 1999.

En aquesta ocasió s'han presentat un total de 83 comunicacions, que es debatran en 10 grups temàtics. En els diferents debats i taules redones es tractaran, entre altres temes, les dimensions exteriors del franquisme; l'economia i les condicions de vida; la cultura i els mitjans de comunicació; les institucions i polítiques de la dictadura; la violència i la repressió social; la memòria del franquisme; l'educació; el moviment obrer, i els arxius.

El comité organitzador del congrés està integrat pels professors i investigadors Ismael Saz, Alberto Gómez Roda, Pere Beneyto, Zira Box, Carlos Fuertes, Mélanie Ibáñez, Toni Morant, Dolores Sánchez, Julián Sanz, Vega Rodríguez-Flor i Vicenta Verdugo. 

La trobada d'enguany ha estat organitzada pel Departament d'Història Contemporània de la Universitat de València i per la Fundació d'Estudis i Iniciatives Sociolaborals (FEIS) de Comissions Obreres del País Valencià, amb la col·laboració de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next