La UV impartirà els dobles graus de Física i Química i de Física i Matemàtiques a partir del curs vinent

Les titulacions de Física i Química tenen una llarga tradició en la universitat valenciana i ambdues destaquen en les primeres posicions dels rànquings més prestigiosos
5 novembre 2019 14:17h
Aquest doble grau proporcionarà a l'estudiantat una preparació "molt sòlida per a afrontar els reptes del món laboral en els seus diferents aspectes: indústria, docència i investigació", indica la degana de Química, Adela Mauri. / UV

VALÈNCIA. La Universitat de València impartirà a partir del curs vinent, 2020-2021, els dobles graus de Física i Química i de Física i Matemàtiques. El Consell de Govern ha aprovat aquesta ampliació de l'oferta acadèmica en la reunió celebrada aquest dimarts. El punt ha sigut presentat per la vicerectora d'Estudis i Política Lingüística, Isabel Vázquez.

El doble grau de Física i Química, per al qual s'oferiran 20 places de primer curs, consta de 332 crèdits organitzats en cinc cursos acadèmics. La Universitat de València serà la tercera a oferir aquesta titulació, després de Santiago de Compostel·la i de la Universitat Autònoma de Barcelona, que han registrat unes notes de tall de 12,29 i 12,73, respectivament.

Les titulacions de Física i Química tenen una llarga tradició a la Universitat de València, i ambdues destaquen en les primeres posicions dels rànquings més prestigiosos. Concretament, el Nature INDEX del 2019 situa les dues disciplines en segona posició a l'estat espanyol. Ambdues titulacions compten amb un professorat d'alt nivell que està implicat en projectes d'innovació educativa des que es van implantar els graus l'any 2010.

Segons indica la degana de Química, Adela Mauri, aquest doble grau proporcionarà a l'estudiantat una preparació "molt sòlida per a afrontar els reptes del món laboral en els seus diferents aspectes: indústria, docència i investigació". El degà de Física, Jordi Vidal, afegeix que aquesta nova titulació facilitarà la incorporació de l'estudiantat al món empresarial "a través d'una potent formació dual".

El doble grau de Física i Matemàtiques, per la seua part, respon a una petició formulada des de fa temps pels potencials estudiants, i proposa una sòlida formació en dos dels camps científics amb major futur i amb alta demanda. Mostra d'això són les elevades notes d'accés d'aquest curs, ja que en Física es va necessitar un 12,69, i en Ciències Matemàtiques, un 11,96.

Aquest doble grau, que oferirà 30 places de primer curs, consta d'un total de 330 crèdits organitzats en cinc cursos acadèmics. L'estudiantat haurà de cursar només una assignatura més, de sis crèdits per curs, en relació amb les carreres d'origen, bastant menys que en els dobles graus oferits per altres universitats. Per a això s'ha realitzat "un gran esforç d'adaptació i de sinergia entre tots dos estudis", en paraules del degà de Ciències Matemàtiques, Joan Monterde. El degà de Física ha indicat que el bon nivell de l'estudiantat que accedeix a aquests estudis i l'excel·lent professorat de què es disposa poden fer de l'oferta d'aquesta doble titulació una de les més atractives i de major qualitat de la Universitat de València amb una projecció d'ocupabilitat molt elevada.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next