El col·lectiu Va De Democràcia convoca concentracions contra el judici de l'1-O als ajuntaments valencians

La Plataforma demana a la Fiscalia que retire les acusacions i s'alliberen els 12 líders polítics i socials
12 febrer 2019 11:22h
Va De Democràcia ha organitzat diferents accions als carrers del País Valencià per a demanar l'alliberament dels acusats i la paralització del procés judicial. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. La Plataforma Va de Democràcia ha convocat aquest dimarts, 12 de febrer, la societat valenciana per a sumar-se a les 19 hores a les concentracions que tindran lloc als ajuntaments del País Valencià per a protestar per l'inici del judici que se celebra al Tribunal Suprem, a Madrid, contra els 12 líders independentistes catalans i l'organització del referèndum de l'1 d'octubre de 2017.

El col·lectiu Va De Democràcia va sorgir arran de la violència policial que va patir el poble català en la jornada de l'1-O del 2017. Des d'aleshores ha realitzat diversos actes de suport als polítics i líders socials empresonats. Per a aquest dimarts, coincidint amb el judici contra el procés a Madrid, han convocat concentracions a les 19 hores als consistoris valencians per a protestar per aquest "judici a la democràcia", apunten en un comunicat.

Els impulsors de la plataforma condemnen la "deriva autoritària" de l'estat espanyol i la negativa del govern del PSOE al diàleg i exigeixen la retirada de les acusacions i la posada en llibertat dels acusats. Així mateix, Va de Democràcia condemna la demagògia de la dreta i l'extrema dreta, que tensen el carrer per a traure un grapat de vots.

La Plataforma Va De Democràcia ha fet públic també un manifest junt amb la convocatòria de les concentracions, que es reprodueix tot seguit.

"Des de Va de Democràcia considerem que és intolerable que en l'Europa del segle XXI es jutge un grup de persones per les seues idees. Condemnem rotundament la deriva autoritària de l'estat espanyol i la falta de voluntat de diàleg que el govern del PSOE ha mostrat per trobar una solució pactada a les aspiracions democràtiques d'una gran part del poble de Catalunya.

Exigim la retirada de les acusacions de la fiscalia i la posada en llibertat dels presos i preses polítiques. L'aspiració d'un poble a decidir el seu futur de forma cívica i pacífica no pot ser en cap cas reprimida ni amb la força bruta ni amb la judicialització de la vida política.

Condemnem l'intent de determinats grups i partits per fer de la  crispació un instrument espuri de guanys electorals a costa de subvertir el sentit de la democràcia.

Així mateix, demanem a totes les forces democràtiques del País Valencià un pronunciament clar i rotund de condemna cap aquest judici polític.

Va de Democràcia dona suport a les convocatòries que des de Catalunya i altres llocs s'estan fent per protestar contra aquest judici a la democràcia i convoca la societat valenciana a concentrar-se el 12 de febrer a les 19 hores davant els ajuntaments del País Valencià", conclou el manifest.

next