El vaixell Astral assistirà els 121 migrants de l'Open Arms 

L'embarcació viatja des de fa huit dies en busca d'un port segur 
9 agost 2019 19:57h
L'embarcació va carregada de menjar, sobretot fruita, verdura, carn, pa i arròs en grans quantitats. / ÓSCAR CAMPS OPEN ARMS

VALÈNCIA. El vaixell Astral de l'ONG catalana Open Arms ha partit la nit d'aquest divendres del port de Badalona per a assistir l'embarcació, que fa huit dies que espera un port segur per a desembarcar 121 migrants que va rescatar fa més d'una setmana. 

Des de Badalona eixiran onze persones capitanejades per Savvas Kourepinis, que forma part de l'Open Arms des de la seua fundació, el 2015. L'embarcació va carregada de menjar, sobretot fruita, verdura, carn, pa i arròs en grans quantitats. 

A més, també porten recanvis per al motor i l'oli de l'Open Arms, que navega prop de l'illa italiana de Lampedusa. El viatge que inicien la nit d'aquest divendres dura dos dies i catorze hores. La tripulació de l'Astral preveu quedar-s'hi un dia i tornar a Badalona d'ací a una setmana.

Amb aquest trajecte, l'Astral vol donar suport al vaixell Open Arms, que fa més d'una setmana va rescatar 121 persones que fugien de Líbia en direcció a Europa i que, des d'aleshores, busca un port segur on deixar-los. L'embarcació s'ha trobat amb la negativa frontal d'Itàlia, que ha aprovat aquesta setmana un decret llei que imposa multes de fins a un milió d'euros per a comandants que entren en aigües italianes sense permís.

Tampoc Malta s'ha oferit a acollir les persones rescatades per l'ONG, entre elles, 31 menors. Aquest divendres una petita embarcació, amb l'actor Richard Gere entre la tripulació, ha assistit l'Open Arms amb fruita, verdura i pasta.

next