València tindrà a partir d'aquest abril un festival i laboratori dedicat a les sèries de televisió

La creació de LABdeseries, que se celebrarà a La Filmoteca de València i al Palau de l'Exposició, està impulsada per l'IVC
14 març 2019 12:03h
Títols emblemàtics com 'Black Mirror' o 'Joc de trons' seran analitzats en taules redones en què també hi haurà espai per a temes com el periodisme, la literatura, els joves o la política i la seua relació amb les sèries. / FOTOGRAMA DE 'BLACK MIRROR'

VALÈNCIA. L'Institut Valencià de Cultura (IVC) impulsa la creació de LABdeseries, un laboratori i festival de sèries televisives que se celebrarà de l'11 al 14 d'abril a La Filmoteca de València i el Palau de l'Exposició.

La iniciativa compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de València, l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), l'SGAE i EDAV (Escriptors de l'Audiovisual Valencià).

Aquesta nova cita cultural inclourà projeccions i col·loquis entorn de les sèries amb la finalitat de reflexionar sobre la importància actual d'aquest fenomen televisiu tant en l'àmbit de la ficció com en la vida quotidiana de molta gent, segons detallen els responsables de la trobada en un comunicat.

Per això, LABdeseries convocarà a València personalitats de diferents àmbits amb el propòsit de generar una reflexió àmplia i multidisciplinària. Així, guionistes, directors, divulgadors, periodistes, escriptors i sociòlegs passaran per aquest nou esdeveniment cultural.

Títols emblemàtics com Black Mirror o Joc de trons seran analitzats en taules redones en les quals també hi haurà espai per a temes com el periodisme, la literatura, els joves o la política i la seua relació amb les sèries.

LABdeseries prestarà especial atenció a la producció estatal i comptarà amb convidats relacionats amb les últimes sèries espanyoles estrenades per a parlar dels seus processos de creació i dels assumptes d'actualitat amb els quals estan relacionades.

La cita té com a punt de partida el podcast Laboratorio de Investigación de Series que ofereix la plataforma Podium Podcast des del 2017. L'organització va a càrrec dels responsables del podcast: el gestor cultural David Brieva, la professora i historiadora Áurea Ortiz i el periodista i crític de televisió Mikel Labastida.

L'experiència del podcast els ha dut a plantejar-se la necessitat de portar les anàlisis i debats fora de l'estudi radiofònic per a crear un espai multidisciplinari en viu de reflexió sobre les sèries.

next