València acull a partir d'aquest dimarts una trobada internacional per a "connectar les ciutats intel·ligents"

La IX Setmana de les Normes Verdes s'allargarà fins al 4 d'octubre i té previst reunir 400 participants de 55 països
30 setembre 2019 11:32h
La Setmana de les Normes Verdes de la UIT conclourà amb una jornada formativa sobre les eines disponibles per a impulsar la transformació dels espais urbans en ciutats sostenibles i intel·ligents. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. La ciutat de València acull a partir d'aquest dimarts, 1 d'octubre, la IX Setmana de les Normes Verdes, una cita que fins divendres 4 d'octubre reunirà al Palau de Congressos 400 participants de 55 països.

L'Ajuntament de València, a través de l'Oficina de València Ciutat Intel·ligent, ha sigut seleccionat per la Unió Internacional de Telecomunicacions (ITU, per les seues sigles en anglés), organisme dependent de Nacions Unides, per a ser seu i amfitrió de la novena edició d'aquesta trobada especialitzada.

L'obertura de les sessions comptarà amb la presència de l'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat per la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual. També hi seran el director de l'Oficina de Normalització de les Telecomunicacions de la UIT, Chaesub Lee, i el director del Gabinet de la Secretaria d'Estat per a l'Avanç Digital, Albert Medrán.

"Intercanvi de bones pràctiques"

La Setmana de les Normes Verdes de la UIT se celebra sota el lema 'Connectar les ciutats intel·ligents i sostenibles amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible' i reunirà representants de governs, dirigents municipals, empresariat i ciutadania perquè compartisquen les seues experiències. L'objectiu és potenciar la presa de consciència sobre la importància dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

En el marc d'aquest fòrum sobre la governança intel·ligent, es debatran la seguretat, la privacitat i la confiança en el context de les ciutats intel·ligents basades en l'ús de les dades. La trobada pretén millorar els beneficis que per a representants municipals, empreses i ciutadania es deriven de l'ús de la informació.

Les sessions dedicades a l'estratègia municipal de València Ciutat Intel·ligent se centraran en els projectes innovadors que s'estan realitzant per a la millora de la governança de la ciutat, en la prestació de serveis públics digitals, en la sostenibilitat mediambiental i en els factors estratègics, operatius i tècnics.

Aquest intercanvi de bones pràctiques continuarà en la quarta reunió de la Iniciativa Ciutats Intel·ligents i Sostenibles (U4SSC). Amb el suport de 16 organismes de les Nacions Unides, la U4SSC promou l'adopció de normes internacionals i la presentació d'informes sobre les experiències connexes, i potència la creació d'un marc de coneixement d'utilitat per a tots els innovadors de les ciutats intel·ligents.

La Setmana de les Normes Verdes de la UIT conclourà amb una jornada formativa sobre les eines disponibles per a impulsar la transformació dels espais urbans en ciutats sostenibles i intel·ligents, incloses les normes internacionals que suporten l'avaluació objectiva d'aqueixa transformació.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next