L'Ajuntament de València inverteix 790.000 euros en àrees de joc per a gossos

Les obres dels nous espais de socialització canina de Tres Forques, la Malva-rosa i Torrefiel començaran al setembre
12 agost 2019 17:33h
Alguns dels barris que ja s'han beneficiat d'aquestes actuacions són Arrancapins, Sant Pau, Trinitat, Nou Moles, la Llum, Patraix i Vara de Quart. /  AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Jardineria Sostenible i Renaturalització de la Ciutat, va habilitar dèneu Àrees de Socialització canina en la passada legislatura amb una superfície total d'11.392,37 metres quadrats i un pressupost global licitat de 789.363,32 euros des del 2015.

El regidor d'Ecologia Urbana i vicealcalde, Sergi Campillo, ha assegurat aquest dilluns que "València té una gran població de gossos" i ha ressaltat que als espais públics "està prohibit portar els nostres gossos sense corretja", i per aquesta raó s'han creat les zones de socialització. "Aquest govern ha fet una aposta inequívoca per la creació de múltiples espais en diferents jardins de la ciutat i en zones on no tenien aquest tipus d'àrees", ha afegit. Així mateix, ha recordat que els gossos considerats com a perillosos sempre han d'anar nugats dins d'aquestes zones.

Les Àrees de Socialització Canina reuneixen un patró similar de característiques constructives: una superfície mai menor de 200 metres quadrats i jardins amb una superfície mínima d'entre 1.500 i 2.000 metres quadrats. A més, les zones d'accés disposen d'un paviments de formigó imprés per a millorar l'accessibilitat i una font abeuradora, d'acord amb la normativa del Cicle Integral de l'Aigua. Així mateix, el perímetre es troba envoltat d'una tanca d'1,5 metres d'altura, dues portes d'accés i un vestíbul independent per a evitar l'eixida incontrolada de gossos. 

Aquestes àrees també disposen de bancs, dues papereres amb dispensador de bosses i plantacions d'arbres per a garantir l'ombra a l'interior de la zona d'esplai. A més, s'han instal·lat pals de fusta encastats en el terreny perquè els gossos orinen, cartells indicatius amb les normes d'ús i una tanca exterior protegida amb una tanca perimetral. Les Àrees de Socialització Canina també compten amb un sistema de reg d'aspersió que es realitza mitjançant dos inundadors per arbre de 60 litres per hora.

De la mateixa manera, l'Ajuntament té tres actuacions previstes per a construir diferents Àrees de Socialització Canina als barris de Tres Forques, la Malva-rosa i Torrefiel. Les obres començaran durant el pròxim mes de setembre.

Els barris que ja s'han beneficiat d'aquestes actuacions són Arrancapins, Sant Pau, Trinitat, Nou Moles, la Llum, Patraix, Vara de Quart, Favara, Cami del Reial, Aiora, Benimaclet, Benicalap, Massarrojos, el Saler, Castellar-Oliveral i la Torre. 

next