València acollirà la primera fase de l'Eurobasket femení 2021

La nova edició de la competició europea femenina es disputarà a cavall d'Espanya i França
15 juliol 2019 13:06h
La Font de Sant Lluís de València acollirà els partits de dos grups de la primera fase, inclosos els de la selecció espanyola. / COENTOR

VALÈNCIA. La Federació Internacional de Bàsquet (FIBA) ha anunciat aquest dilluns que Espanya i França seran els països amfitrions de l'Eurobasket femení del 2021, per la qual cosa l'estat espanyol tornarà a acollir un gran torneig internacional tres anys després d'organitzar en solitari el Mundial de Tenerife 2018.

La Font de Sant Lluís de València acollirà els partits de dos grups de la primera fase, inclosos els de la selecció espanyola. El pavelló on juga habitualment el València Basket té una capacitat per a 8.500 espectadors. A més, el complex esportiu de l'Alqueria s'utilitzarà per als entrenaments dels equips participants. 

València i Lió seran les dues seus de la primera fase, que es diputarà del 17 al 21 de juny, i de dos dels encreuaments de quarts de final, que es jugaran el 23 de juny. Posteriorment, les semifinals, el partit pel bronze i la final es disputaran íntegrament en l'AccorHotels Arena de París, que compta amb aforament per a 15.000 espectadors.

El València Basket ha anunciat aquest notícia a través del seu perfil de Twitter.

"La unió de les dues grans potències del bàsquet femení europeu, Espanya i França, atorga solidesa a un projecte que pretén continuar amb el llegat que va suposar l'organització de la Copa del Món de Tenerife 2018 i donar una espenta definitiva a la promoció del bàsquet femení, la gran aposta de la Federació Espanyola de Bàsquet. Volem un nou esdeveniment de 360 graus, amb activitats paral·leles, una ciutat vivint l'esdeveniment i amb un alt percentatge d'aforament en les pistes de joc tant en els partits que jugue Espanya com en els de les altres seleccions", va explicar el president de la Federació Espanyola de Bàsquet, l'exjugador Jorge Garbajosa, per a defensar la candidatura.

next