València Activa llança un nou programa de formació digital dirigit a 360 joves

Les persones interessades poden millorar l'ocupabilitat a través de certificats de professionalitat i de cursos sobre la tecnologia més recent
15 abril 2019 18:50h
Gómez ha destacat "la importància d'impulsar des de l'administració pública formació gratuïta de qualitat". Imatge d'arxiu. / VALÈNCIA ACTIVA

VALÈNCIA. La Regidoria de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l'Ajuntament de València, a través de l'agència d'ocupació València Activa, oferirà un nou programa formatiu amb dues modalitats que beneficiarà 360 persones: una associada a certificats de professionalitat per a joves pertanyents a col·lectius vulnerables i una altra, a joves amb perfil tecnològic. 

La responsable de l'àrea, Sandra Gómez, ha destacat "la importància d'impulsar des de l'administració pública formació gratuïta de qualitat que possibilite a les persones que més ho necessiten adquirir noves competències que els permeten optimitzar l'ocupabilitat i accedir en condicions al mercat de treball". 

La primera modalitat del programa consisteix en catorze itineraris de formació associats a certificats de professionalitat que compten amb mòdul de pràctiques no laborals. En cadascun d'aquests itineraris participaran quinze persones pertanyents a col·lectius vulnerables, la qual cosa suposarà un total de 210 participants al llarg de les diferents edicions. Es tracta d'accions emmarcades en el Programa Operatiu d'Ocupació, Formació i Educació, cofinançat pel Fons Social Europeu. 

Per mitjà de la formació transversal es fomenta la igualtat d'oportunitats entre dones i homes, l'aprenentatge de noves tecnologies i d'anglés. La formació també comprén tutories i orientació laboral. El programa és gratuït per a les persones que hi participen i , a més, percebran una ajuda econòmica mensual.

Els certificats de professionalitat oferits per a les dues edicions són Docència de la formació professional per a l'ocupació (en dos torns); Operacions auxiliars de servicis administratius i generals; Operacions d'enregistrament i tractament de dades i documents; Dinamització d'activitats de temps lliure; Educatiu, Infantil i Juvenil; Atenció sociosanitària a persones en el domicili, i Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials. 

La modalitat de formació següent consisteix en itineraris formatius amb un perfil més tecnològic i innovador com DevOpps, de programació en Java; Data Protection Office (DPO); Building Information Modeling (BIM); Desenvolupament d'Apps en iOS; Tècnic en qualitat i medi ambient per a la indústria agroalimentària, i Comerç internacional. 

Aquestes accions, que es realitzen a través de la signatura del conveni de València Activa amb l'Escola d'Organització Industrial, permeten formar 150 joves menors de trenta anys en camps "àmpliament demandats pels nous mercats de treball i que presenten, per tant, una alta ocupabilitat". 

Les persones interessades poden inscriure's en aquests cursos formatius a través del servei Labora –antic Servef–, en el cas dels certificats de professionalitat, i mitjançant València Activa en el cas voler optar a la formació digital.

next