València afronta un nou dilluns de doble vaga en el transport públic

Tant els sindicats de Metrovalencia com els de l'EMT han convocat aturades al llarg d'aquesta jornada
4 febrer 2019 11:01h
La direcció d'FGV ha convocat el comité de vaga a una reunió a les 10 d'aquest matí. / EFE 

VALÈNCIA. Aquest dilluns tornen a coincidir les aturades convocades pels sindicats en Metrovalencia i en l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València, que han provocat en jornades anteriors aglomeracions dels usuaris en les estacions i les parades i en els recorreguts.

A primera hora, a les huit, ha començat l'aturada en els autobusos de l'EMT, fins a les 10.00h, quan ha començat l'aturada programada en el metro fins a les tres de la vesprada, segons els calendaris aprovats pels sindicats convocants.

En principi, l'aturada de Metrovalencia havia de coincidir amb la concentració de treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) prevista per a les 11.00h en la plaça de Manises, davant el Palau de la Generalitat, per a mostrar el seu malestar per no tindre un conveni col·lectiu com la resta del sector públic i demanar la mediació en el conflicte amb la direcció de l'empresa. Però la citació per part de la direcció d'FGV al comité de vaga a una reunió a les 10.00h d'aquest matí ha portat a desconvocar aquesta protesta.

Els sindicats, conscients de les queixes que causen aquestes aturades entre els passatgers, reiteren que la vaga es planteja en defensa dels drets d'un conveni just per als treballadors d'FGV.

Ja a la vesprada, tornarà a haver-hi aturades en l'EMT de 16.00h a 18.00 h, unes aturades que es repetiran dimarts de la setmana vinent, dia 12.

next