València amplia en dos quilòmetres la xarxa ciclista

L'Ajuntament obri els eixos ciclistes dels carrers de Manuel Candela-Tomás Montañana i de l'avinguda de la Constitució
14 març 2019 17:00h
Un itinerari de 1,75 quilòmetres uneix l'avinguda de Blasco Ibáñez amb la plaça d'Europa. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. Aquest dijous s'han obert completament a la circulació els eixos ciclistes dels carrers de Doctor Manuel Candela-Pare Tomás Montañana i l'avinguda de la Constitució, des de la unió de Primat Reig i Doctor Peset Aleixandre fins a la marginal nord del Jardí del Túria.

El primer suposa un itinerari de 1,75 quilòmetres entre l'avinguda de Blasco Ibáñez amb la plaça d'Europa, que vertebra d'aquesta manera els districtes d'Algirós, Camins al Grau i Quatre Carreres i facilitant així a desenes de milers de veïns d'aquests barris la possibilitat de triar la bicicleta o els patinets i altres vehicles de mobilitat personal (VMP) per a realitzar de manera segura els desplaçaments a la ciutat.

En el recorregut, l'eix connecta, a més, amb els vials de l'Albereda, avinguda de França, avinguda de les Balears, l'eix Vicente Sancho Tello-Jerónimo de Monsoriu i Blasco Ibáñez. Amb aquesta nova actuació es dota a una zona de la ciutat de València, "fins ara bastant desconnectada pel que fa a infraestructures ciclistes, d'una alternativa sostenible i segura de mobilitat", diu el consistori en un comunicat. 

D'altra banda, també s'ha obert per complet a la circulació de bicis i VMP l'eix ciclista de l'avinguda de Constitució entre les avingudes del Primat Reig-Doctor Peset Aleixandre i la marginal nord del Jardí del Túria. L'itinerari integra l'últim tram d'aproximadament 300 metres de l'avinguda Constitució –entre el carrer Ruaya i Pla de Saïdia— que faltava per obrir del projecte de la Marginal Esquerra, i la meitat sud de l'eix de l'avinguda de la Constitució. La part restant d'aquest eix, que arribarà a la Ronda Nord i donarà servei a milers de persones que resideixen i treballen en Torrefiel i Orriols, s'executarà una vegada acabades les Falles.

Aquest carril bici bidireccional, segregat sobre la calçada i de 2,50 metres d'ample, acabarà unint els 1.800 metres entre la Ronda Nord amb el carril bici de la marginal esquerra de l'antic llit del riu Túria, cosa que amplia la llibertat de moviment dels veïns dels districtes de Saïdia i Rascanya–Torrefiel, els Orriols, Sant Antoni, Tormos, Morvedre i Els Tendetes, en integrar-los de manera més segura en la xarxa ciclista de la ciutat de València.

next