València aprova la promoció de 17 inspectors i la incorporació de 30 nous agents de Policia Local

L'Ajuntament té previstes també 180 places per a cobrir les prejubilacions de la plantilla 
8 febrer 2019 13:30h

VALÈNCIA. La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València ha aprovat el nomenament en propietat de 17 inspectors de la Policia Local de la ciutat (PLV), que a partir d'aquest divendres es posaran a treballar després de finalitzar el procés de promoció interna. A més, 30 nous agents de la PLV s'han incorporat a la plantilla després de l'aprovació del seu nomenament, uns professionals que procedeixen de la "primera oposició que es va fer en tretze anys per a incrementar la plantilla i millorar el servei públic", ha expressat la portaveu del govern municipal Sandra Gómez.

"Hem fet passos molt importants a l'hora de consolidar i adequar la plantilla de la Policia Local a les necessitats i a la realitat que exigeix la ciutat de València", ha indicat la també tinenta d'alcalde, qui ha ressaltat que entre les 30 persones que s'incorporen com a nous agents hi ha tres dones que, en concret, han sigut la primera, la tercera i la quinta de la llista. 

Junt amb la promoció dels 17 inspectors, Gómez ha indicat que s'han enviat 52 oficials a l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe) perquè facen els seus cursos de formació. "Amb açò s'acaba l'oposició de promoció interna que hem desenvolupat en aquestos quatre anys", ha expressat la portaveu, qui ha continuat: "Per primera vegada s'ha obert la carrera professional dels agents de PLV perquè puguen millorar les seues perspectives professionals i laborals i en la ciutat compten amb una millora de l'estructura".

Al respecte, Gómez ha remarcat que han passat "tretze anys en què la plantilla ha estat congelada a nivell de trajectòria i de carrera professional i que ara s'acaba el camí que vam començar en 2015 en aquest sentit". 

180 places per les prejubilacions

Gómez ha subratllat que "pràcticament han passat tretze sense que haja entrat cap nou membre a treballar en el servei" de PLV. Un fet que la portaveu ha volgut contraposar amb les noves incorporacions, a les quals s'han de sumar, a més, les 40 places d'agents que s'estan examinant i altres 50 places ja aprovades per la Junta de Govern Local i que estan a l'espera d'eixir en la nova convocatòria d'oferta pública. Així mateix, Gómez ha anunciat l'aprovació de 180 places més pel decret de prejubilació del govern estatal, que "equilibraran totes les prejubilacions que es duran a terme". 

Així, "després de tretze anys, en aquesta legislatura haurem tret a convocatòria pública 300 places d'agent de la PLV i haurem equilibrat una plantilla que en 2015 anava a la baixa i ja no podia atendre les necessitats i els serveis que exigia aquesta ciutat", ha expressat Gómez. "Aquesta corporació i aquest govern han posat tota la seua voluntat per a tindre una PLV que estiga a l'altura de les exigències dels nostres ciutadans i ciutadanes", ha dit la portaveu del govern. 

30% de places per a dones

Aquest dissabte es fa el test de la segona convocatòria d'agents de la PLV, que suposarà la incorporació de 40 agents i per a la qual s'han presentat un total de 1.000 persones. Aquesta segona promoció, com ha indicat la portaveu, serà la primera amb la nova llei de coordinació de policies locals de la Generalitat i s'estableix la reserva d'un 30% de les places per a les dones. "Això és una millora i un avanç important per a garantir la igualtat d'oportunitats", ha dit Gómez. 

next