València celebra un festival el 8 de març per a donar visibilitat a les dones en la música

La presència de dones en festivals d'electrònica en tot l'àmbit europeu és només del 14%
7 març 2019 12:50h
La convocatòria, gratuïta i oberta a tots els públics, començarà a les 20.00 hores. / GVA

VALÈNCIA. Amb motiu del 8 de març, la regidora de Turisme i Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha presentat el II Dia de la Dona Festival, una iniciativa per donar visibilitat i suport a la presència de les dones en l'àmbit de l'oci nocturn: DJ, cantants i ballarines treballen als sectors de la cultura i l'oci però encara de forma minoritària.

"Encara que anem avançant, la realitat és que continua sent necessari visibilitzar i donar suport a les dones, i reivindicar un espai legítim per al seu desenvolupament professional. Es tracta d'impulsar una igualtat d'oportunitats real i de sumar esforços per tal de donar cabuda al talent femení", ha subratllat la regidora.

Gómez ha presentat el festival acompanyada d'algunes de les DJ que han confirmat la seua assistència i de Víctor Pérez, president de la Federació d'Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins del País Valencià (FOTUR), entitat que organitza la convocatòria juntament amb l'Ajuntament. Segons l'informe publicat per la xarxa Female:pressure, la presència de dones en festivals d'electrònica en tot l'àmbit europeu és només del 14%. Per això, la regidora ha animat tota la ciutat a acudir al festival "després de participar en la manifestació del 8 de març". La convocatòria, gratuïta i oberta a tots els públics, començarà a les 20.00 hores.

Aquesta segona edició reunirà artistes de tot el país. Entre qui ja ha confirmat la seua participació, apareixen les DJ Acata Ángel, Alicia DC, Blanca Ross, Marian Baker, Miss Rose, Mónica X i Tanya Bayo, i les actuacions de Josephine Sweett, Lara Taylor, Rebeca Moss, Sonia Madoc i Yurena. També comptarà amb la presència de la companyia de ball Twerk Up.

next