València va celebrar aquest divendres la gran festa del futbol femení

En els nou mesos que porta en marxa el projecte 'Valenta', s'ha multiplicat quasi per quatre la taxa de creixement d'equips femenins
9 novembre 2019 11:45h
Durant la gala es van anunciar les 15 ambaixadores del programa 'Valenta'. Entre elles hi ha jugadores amb una trajectòria internacional contrastada, com ara Ruth García o Sandra Paños. / EFE

VALÈNCIA (EFE). La Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana va celebrar aquest divendres amb una gran festa a la plaça de bous de València l'impuls que el programa 'Valenta' està donant al futbol femení.

En els nou mesos que porta en marxa aquest projecte, creat amb l'ànim de trencar estereotips entorn del futbol i d'impulsar la igualtat entre xiques i xics, "s'ha multiplicat quasi per quatre la taxa de creixement d'equips femenins".

Hi ha, segons dades facilitades per la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana, 53 equips femenins més que en la temporada 2018/19, i aquest creixement es reparteix entre les tres demarcacions.

Els cursets, les jornades de tecnificació i el seguiment d'un pla estratègic, a més de les iniciatives de comunicació i de visibilitat, com ara l'organització d'un partit amistós el gener passat entre les seleccions d'Espanya i dels Estats Units a l'estadi Rico Pérez d'Alacant, han repercutit positivament en el nombre de xiquetes que juguen al futbol. Aquest divendres, de fet, el recinte es va omplir de joves valencianes per a celebrar amb una gran festa l'impuls que la disciplina ha pres amb 'Valenta'.

Acompanyat de les seues tres filles va participar en aquesta trobada el president de la Real Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, qui va felicitar el seu homòleg a la Comunitat Valenciana, Salvador Gomar, "per posar tant d'interés no sols en el futbol femení sinó en el futbol no professional en general".

La secretària autonòmica de Cultura i Esports, Raquel Tamarit, també va transmetre el seu agraïment a la federació valenciana "per haver enarborat la bandera de la igualtat en el camp i en els despatxos". "Ara desitgem que cap dona haja de ser valenta per a jugar al futbol o per a fer qualsevol altra cosa, perquè això voldrà dir que haurem guanyat la batalla al masclisme", va sentenciar.

Durant la gala, la federació va homenatjar les seues pioneres i va anunciar les 15 ambaixadores del programa 'Valenta'. Entre elles hi ha jugadores amb una trajectòria internacional contrastada, com ara Ruth García o Sandra Paños.

Xiquets i xiquetes van conviure durant tot el dia a la plaça de bous de València jugant al futbolí o mesurant la potència dels seus xuts. També es van fotografiar amb futbolistes dels principals clubs valencians i van gaudir junts de les actuacions musicals, amb la presentació de l'himne de Valenta, compost per Tardor i interpretat per aquest grup i Esther Querol, com a colofó final.


AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next