El València vendrà a la cooperativa ADU les parcel·les del vell Mestalla

El director general del club assegura que l'import de la compra és suficient per a sufragar les obres del nou estadi
16 abril 2019 18:30h
Mateu Alemany assegura que la quantitat que rebran pels terrenys del vell estadi serà superior als 100 milions d'euros. / EFE

VALÈNCIA. El València Club de Futbol es troba a punt de signar l'oferta vinculant per a la venda del camp de Mestalla a la cooperativa ADU Mediterrània, segons ha assenyalat el director general del club valencià, Mateu Alemany, en roda de premsa.

Alemany va indicar que no podria donar la "xifra màgica de l'operació" per estar subjecta a una clàusula de confidencialitat, però que la xifra podria permetre finançar íntegrament les obres del nou Mestalla. 

El director general ha admés que la quantitat a percebre estaria en qualsevol cas per damunt dels cent milions d'euros i que el contracte de compravenda podria estar signat abans del mes d'octubre i l'escriptura pública en dos o tres anys.

El director general del València ha assenyalat que és possible, després d'un període d'obres que duraria entre 18 i 22 mesos, que l'estadi podria estar operatiu per a la temporada 2022-2023.

Respecte al moment de l'inici de les obres, ha recordat que la tramitació encara no ha sigut autoritzada per l'ajuntament de València i que esperen a la configuració del nou consistori després de les eleccions per a mantindre una reunió urgent sobre aquest tema amb la nova corporació.

Per a Alemany, és important haver negociat amb una cooperativa per dues raons. En primer lloc, perquè una cooperativa ofereix més, ja que no busca tindre els mateixos marges que un promotor, i, en segon lloc, per a una cooperativa rebre el sòl en tres anys en lloc d'ara és una virtut i no un problema.

Respecte als elements de negoci que puga generar el nou camp, Alemany ha indicat que possibilitaran nous ingressos a través d'una explotació en principi directa per part del València, encara que espera moltes propostes interessades en explotacions específiques. "El que serà indiscutible és que el nou camp incrementarà els ingressos del València. Serà un salt endavant a pesar del que supose sentimentalment deixar el camp actual", ha afegit Alemany, qui ha indicat que en l'última fase de negociació va haver-hi altres tres ofertes més per a comprar l'actual Mestalla.

next