València condicionarà i "posarà en valor" les fosses comunes del Cementeri General

El pressupost de la intervenció és de 110.000 euros i s'actuarà en una àrea de 7.300 metres quadrats
11 febrer 2019 17:00h
L'estimació del temps d'execució planteja un màxim de dos mesos i mig. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Cementeris, condicionarà i dignificarà les zones de les fosses comunes de les seccions 4a Esquerra (Cementeri Civil) i 7a Dreta del Cementeri General de València. La intervenció també procurarà la millora estètica i paisatgística en les dos zones, la resolució dels problemes d'accessibilitat i la posada en valor del monòlit de la secció 7a Dreta. 

Una vegada concloga el procediment d'adjudicació, i encara sense conéixer les baixes que poden oferir les diferents propostes que s'hi presenten, el pressupost de licitació és de 110.000 euros i l'estimació del temps d'execució planteja un màxim de dos mesos i mig. 

"Amb aquesta intervenció volem proporcionar un espai digne, de pau, de record i ofrena per a les famílies de totes les persones que descansen en aquestes dos zones del Cementeri General", ha explicat la regidora Pilar Soriano, qui ha recordat que les bases d'aquesta actuació es troben en el concurs de projectes convocat en aquest mandat per a millorar eixes dos seccions amb criteris de sostenibilitat i baix manteniment.

L'àmbit d'actuació comporta una superfície total entre les dos zones de 7.365,21 metres quadrats, on es crearan peces constituïdes per un marc petri que conformaran una quadrícula simbòlica. Les famílies de les persones que descansen en aquestes fosses comunes podran incorporar els seus noms a unes peces que es col·locaran per a recordar-los de forma propera. 

"Amb aquest disseny reproduïm l'empremta aleatòria, que simbolitza la incertesa viscuda al voltant de la deslocalització de les víctimes i a la manca d'un espai digne habilitat per al record i l'ofrena", ha explicat Soriano. Entre les intervencions, es condicionaran els camins d'accés i es renovarà la imatge del monòlit de la secció 7a Dreta.

next