València es consolida com a 'smart city' amb cinc milions d'euros per a 194 nous edificis intel·ligents

La ciutat aconsegueix una segona ajuda de Red.es per a oferir nous serveis a la ciutadania i millorar la sostenibilitat i l'eficiència municipal
27 març 2019 19:00h
L'Ajuntament es farà càrrec del 50% de la inversió mentre que l'entitat estatal assumirà l'altra meitat. Imatge d'arxiu. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València ha sigut adjudicatari de cinc milions d'euros per a consolidar València com a smart city. L'objectiu del projecte beneficiari, la Iniciativa Connecta VLCi, presentat per l'Oficina de Ciutat Intel·ligent, és dotar d'intel·ligència 194 edificis municipals per a oferir nous serveis a la ciutadania i millorar la sostenibilitat i l'eficiència municipal. 

El regidor d'Administració Electrònica, Pere Fuset, ha destacat que aquesta nova ajuda adjudicada a València és la segona que rep la nostra ciutat per part de l'entitat pública empresarial Red.es, dependent del Ministeri d'Economia i Empresa. La primera ajuda de la qual ja va resultar beneficiari el consistori l'any passat, per la iniciativa Impulso VLCi, es van correspondre a una ajuda de sis milions d'euros per a dotze projectes diferents.

Com ja va ocórrer aleshores, l'Ajuntament de València es farà càrrec del 50% de la inversió mentre que l'entitat estatal assumirà l'altra meitat. "Situem València en l'avantguarda de les ciutats intel·ligents tant amb el projecte de l'any passat, Impulso VLCi, com amb esta Iniciativa Connecta VLCi amb la qual consolidem l'aposta de la nostra ciutat per a millorar els servicis públics en edificis esportius, museus, monuments, mercats municipals i escoles", ha explicat.

En tots eixos espais municipals s'instal·laran sensors mediambientals interns i externs que permetran controlar la contaminació atmosfèrica i lumínica, la temperatura, la humitat, etc. També s'incorporaran sensors de consum d'energia i aigua per a vetlar per l'eficiència energètica i l'estalvi econòmic.

Mercats, instal·lacions esportives i museus

De manera complementària, en 16 mercats municipals es crearà una plataforma perquè clients, venedors i gestors puguen oferir els seus servicis en línia; mentre que en els edificis esportius les persones usuàries d'aquestes instal·lacions es veuran beneficiades per la nova plataforma de gestió en la qual podran realitzar reserves, veure les activitats que s'ofereixen i, gràcies als sensors d'aforament i accés, comprovar la disponibilitat de pistes. 

"Des d'un punt de vista de gestió municipal, amb la instal·lació de sensors en 58 edificis esportius seleccionats pretenem aconseguir un estalvi en temps i costos que redunden en benefici de la ciutadania", ha explicat Fuset. 

Per als 22 museus i monuments presentats s'oferirà una plataforma de venda d'entrades i un sistema de visualització de continguts, així com opcions relacionades amb la realitat augmentada, la geolocalització i l'experiència de la persona usuària. A més, els edificis escolars també es beneficiaran d'aquesta ajuda, amb la implementació de sensors en prop d'un centenar de centres perquè la comunitat educativa puga comptar amb una plataforma de conscienciació mediambiental.

next