València dedicarà la cavalcada de Reis d'Orient del 2020 al medi ambient

La desfilada del 5 de gener seguirà el recorregut habitual a partir de les 18 hores des del Passeig de l'Albereda fins al carrer del Marqués de Sotelo
25 novembre 2019 12:38h
El regidor ha recordat que totes les persones i carrosses que participen en la cavalcada hauran d’estar tematitzades sobre algun aspecte relacionat amb el medi ambient. / DLV

VALÈNCIA. La temàtica de la cavalcada dels Reis d'Orient de València del pròxim 5 de gener estarà dedicada a l'ecologia, al medi ambient i a la sostenibilitat. Així ho ha anunciat el regidor de Cultura Festival, Pere Fuset, després que en la passada Junta de Govern Local de divendres s'aprovaren les bases que regularan la participació en aquesta desfilada. 

"Volem consolidar la cavalcada de Reis com una gran celebració que hem modernitzat els darrers anys per a fer-la molt més atractiva per al seu públic principal, els xiquets, que el pròxim 5 de gener esperaran ben il·lusionats l'arribada dels Reis d'Orient", ha explicat Fuset. El regidor ha recordat que totes les persones i carrosses que participen en la cavalcada hauran d'estar tematitzades sobre algun aspecte relacionat amb el medi ambient. Fuset ha afirmat que "València ja té la cavalcada que es mereix i l'èxit de públic i la bona acollida demostra que estem en la bona direcció dins d'un rellançament global de la festa de Nadal a la ciutat".

La cavalcada seguirà el recorregut habitual a partir de les 18 hores del dia 5 de gener des del Passeig de l'Albereda fins al carrer del Marqués de Sotelo, passant pels carrers de Navarro Reverter, General Palanca, General Tovar, la Pau, plaça de la Reina, Sant Vicent i, finalment, la plaça de l'Ajuntament. 

Un any més, des de la Regidoria de Cultura Festiva reiteren a les entitats participants que s'ha d'evitar el llançament dels caramels amb excessiva força per a evitar possibles ferides. Des de l'Ajuntament també recomanen que no els llancen prop dels vehicles que desfilen per a evitar que els espectadors envaïsquen la calçada, amb el consegüent perill per als menors. 

Els participants en la cavalcada de Reis d'Orient del 2020, entre altres qüestions, hauran de disposar d'un vehicle de motor amb conductor per a traslladar les carrosses tant al lloc de concentració de la desfilada com al lloc d'origen quan acabe i per a portar la carrossa durant tot el trajecte. També hauran de dur un generador per al funcionament dels equips de llum i so de la carrossa; hauran de protegir de la humitat i la pluja tots els mitjans tècnics necessaris per a la desfilada de la carrossa (generadors, equips de so, llum, cablatge), i hauran d'assegurar la protecció de les persones i el seu funcionament en cas de condicions atmosfèriques adverses. 

A més, els participants hauran de protegir totes les carrosses i vehicles autoritzats amb material rígid, des de la plataforma fins a 10 centímetres de terra, a fi d'evitar accidents. 

L'Ajuntament també afegeix que els vehicles han de comptar amb tots els permisos i assegurances en vigor, i que han de portar personal d'acompanyament a peu per a garantir la seguretat dels tripulants i de tercers, amb un mínim de quatre persones per carrossa. Finalment, l'Ajuntament recorda que els participants han de disposar d'un certificat que confirme que els caramels que repartiran són aptes per a celíacs.

Les associacions que desitgen participar en la cavalcada hauran de comunicar-ho i entregar la documentació necessària, amb un màxim de huit entitats. Per a la selecció d'aquestes entitats l'Ajuntament de València avaluarà les propostes presentades d'acord amb criteris tècnics i artístics. Les bases també indiquen que hi haurà un màxim de set empreses patrocinadores que hauran de col·laborar amb una oferta econòmica d'almenys 1.700 euros amb IVA.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next