Diari La Veu del País Valencià
El València derrota el Barça per a convertir-se en campió de Copa 11 anys després

VALÈNCIA. El València Club de Futbol és el nou campió de la Copa del Rei 2018-2019. L’equip xe s’ha erigit campió del torneig després de guanyar el FC Barcelona per 2-1. Així, el club valencià aconsegueix llevar-li el títol de campió al Barça, que va guanyar la copa en la darrera edició.

Després de 90 minuts d’intens partit, amb un València tancat en defensa i esperant la contra que tan bé li ha funcionat, l’equip xe ha aconseguit tancar amb brillantor la temporada.

D’aquesta manera, el trofeu torna a la capital del Túria 11 anys després –l’última vegada que el València va guanyar la Copa va ser en la temporada 2007-2008–.

El València s’ha avançat en el marcador ja en la primera part, amb un gol de Gameiro en el minut 22 de joc i un altre de Rodrigo en el minut 33. L’equip blaugrana ha intentat reaccionar però ha sigut incapaç de remuntar els dos gols en contra de l’equip valencià, tot i que Messi ha aconseguit el 2-1 en el minut 73 del partit.

Entre les incidències del partit destaca la lesió de Dani Parejo –jugador clau en l’equip valencià– en la segona meitat del partit, que ha estat substituït per Kondogbia. Pel que fa a les estadístiques, el València ha tingut un 23% de possessió i el Barça un 77%. A més, l’equip xe ha rebut dues targetes grogues –per a Gayà i Kondogbia– i el blaugrana, dues més–per a Busquets i Vidal–.

Un final apoteòsic per a una temporada en què el València CF ha celebrat el seu centenari. Ara, sols falta que l’equip ho celebre a València amb la seua afició.