València destina 100.000 euros en ajudes a la contractació de bandes i colles durant les Falles

L'Ajuntament canvia el procediment per a agilitzar els terminis de la sol·licitud de les subvencions
22 abril 2019 06:00h
Les comissions falleres hauran de presentar junt amb la sol·licitud directament les factures. / JUNTA CENTRAL FALLERA

VALÈNCIA. La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València va aprovar aquest passat dijous una nova convocatòria per a les subvencions municipals que es destinen a la contractació de bandes de música i colles de tabal i dolçaina per part de les comissions falleres. 

La línia d'ajudes contempla una partida que manté l'increment fet l0any passat i arriba de nou als 100.000 euros. La novetat per a aquest exercici faller és que s'inclou un procediment simplificat com a per a agilitzar els terminis.

Enguany, juntament amb la sol·licitud, les comissions falleres hauran de presentar directament les factures. D'aquesta forma s'agilitza el procediment i s'acurten els terminis perquè les comissions reben els pagaments. En la sol·licitud també caldrà incorporar una declaració responsable de la presidència de la comissió fallera en què declare la xifra d'actes i de músics contractats, en previsió que en la factura no consten eixes dades. 

El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, ha explicat que aquestes ajudes està adreçades a ajudar les comissions falleres a contractar bandes i colles.

Ajudes per a aniversaris

D'altra banda, la Junta de Govern Local també va aprovar les subvencions per a la celebració d'aniversaris de nou comissions falleres. Dos d'elles celebraran el seu 75é aniversari i rebran una ajuda de 2.500 euros; altres sis celebraran el mig segle de vida i se'ls destina una partida de 2.000 euros per a cadascuna d'elles; finalment, una altra comissió rebrà 1.500 euros per la celebració dels seus primers 25 anys d'existència. 

next