València destina 50.000 euros a ajudes a associacions de comerciants

Les ajudes, que ja es poden sol·licitar en la seu electrònica del consistori, volen fomentar l'associacionisme i les actuacions dirigides a la dinamització del comerç local
24 abril 2019 14:32h
La sol·licitud es pot fer a través de la seu electrònica de l'Ajuntament de València. Imatge d'arxiu. / EFE  

VALÈNCIA. El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha informat que les diferents associacions de comerciants de la ciutat de València ja poden sol·licitar les ajudes municipals destinades a la realització d'actuacions de promoció comercial i foment de l'associacionisme. 

L'import destinat a atendre aquestes ajudes ascendeix a un total de 50.000 euros. Les subvencions s'atorgaran en règim de concurrència competitiva i cada associació podrà accedir a un màxim de 10.000 euros.

Aquestes suposen el segon lot d'ajudes, després de l'aprovat recentment per als comerços de proximitat, que també es poden demanar encara. Així, la Regidoria de Comerç fa la convocatòria d'aquestes ajudes per a atorgar subvencions a associacions de comerciants amb seu o delegació a València per a la realització d'activitats promocionals i d'animació del comerç de la ciutat durant l'any 2019. 

"L'objectiu és fomentar l'associacionisme comercial i aquelles actuacions dirigides a la dinamització del comerç local i impulsar la realització d'accions comercials dirigides al xicotet comerç de la ciutat, incentivant el consum i les vendes", ha detallat el regidor. 

A més, Galiana ha dit que "la finalitat d'aquestes subvencions és el suport a les associacions de comerciants de la ciutat de València, en la realització d'activitats comercials i per al foment de l'associacionisme a la ciutat de València, que permeten reactivar la demanda i la dinamització del consum en els barris de la ciutat". 

Requisits de les associacions

Per a obtindre la subvenció és necessari que les associacions tinguen un mínim de 20 comerços associats a data de la sol·licitud i que la inscripció en el registre corresponent tinga una antiguitat mínima d'un any. A més, han de desenvolupar actuacions de promoció comercial amb la finalitat de dinamitzar el comerç i revitalitzar els establiments comercials. 

Concretament, podran finançar-se a través d'aquesta ajuda les actuacions publicitàries, de promoció comercial, animació comercial, aparadorisme, campanyes promocionals, street màrqueting, promoció de productes o serveis, fidelització del consumidor, dirigides al comerç de València a nivell local, zonal o sectorial. També, la decoració i animació de les zones comercials. 

El regidor Galiana ha explicat que es tracta de la segona entrega de subvencions destinada al xicotet comerç de la ciutat i que, actualment, des de la regidoria s'està treballant en una tercera i última entrega destinada als comerciants de la venda no sedentària de la ciutat. Així mateix, cada usuari pot fer la sol·licitud a través de la seu electrònica de l'Ajuntament de València.

next