València tindrà dos 'punts violeta' per a intervindre contra els possibles casos de violència sexual en Falles

Els "espais segurs" estaran actius del 15 al 19 de març a l'Estació del Nord i al carrer Cavallers
25 febrer 2019 17:29h
La informació es podrà realitzar en valencià, en castellà i en anglés. Imatge d'arxiu d'una 'mascletà' a València. / EFE

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, instal·larà dos 'punts violeta' o "espais Segurs" a l'Estació del Nord i al carrer Cavallers per a sensibilitzar, informar i intervindre davant possibles casos de violència sexual durant la celebració de les Falles.

Segons informen des del consistori, en tot moment hi haurà presents dues professionals –psicòlogues, educadores o treballadores socials– durant sis hores al dia. Concretament, els punts estaran actius del 15 al 19 de març des de les 22.00h fins a les a 4.00h. La informació es podrà realitzar en valencià, en castellà i en anglés. 

Aquests punts segurs disposaran de fullets informatius amb un decàleg per a unes festes lliures d'agressions sexuals; xapes amb el missatge 'Falles sense agressions', flyers de la campanya 'Fora de lloc', samarretes amb el logo identificatiu de les professionals i un roll-up amb el logo identificatiu.

Col·laboració amb la Policia i Sanitat 

A més, es plantejarà la coordinació amb els diversos cossos policials i amb el personal sanitari per a l'atenció directa i immediata a possibles víctimes d'un delicte contra la llibertat sexual. 

També s'impartiran cursos de formació adreçats a les professionals que intervindran en el 'punt violeta', així com a les persones que queden en el llistat de reserva per si ocorreguera qualsevol imprevist i calguera realitzar una substitució.

"Els 'punts violeta' són útils per a la sensibilització i la prevenció, així com per a traslladar un missatge a la societat de rebuig a la violència masclista, establint canals més immediats i accessibles per a la denúncia i l'atenció a víctimes que puguen necessitar-la", ha destacat la regidora responsable de l'àrea, Isabel Lozano.

next