València estrena dues rutes turístiques que mostraran els escenaris de pel·lícula de la ciutat

Els recorreguts discorren pel centre històric i per la Ciutat de les Arts i les Ciències i es realitzaran l'últim dissabte de cada mes
24 abril 2019 18:00h
València ha incrementat el nombre de sol·licituds de rodatges audiovisuals. En la fotografia una imatge de l'Albufera de la filmació de la sèrie 'El embarcadero'.

VALÈNCIA. Turisme València ha presentat aquest dimecres les rutes turístiques 'València de cinema', les quals mostraran als més cinèfils els espais de la ciutat –pel centre històric i la Ciutat de les Arts i les Ciències– on s'han rodat pel·lícules com Tomorrowland, produccions de Bollywood o sèries com Dr Who i El embarcadero.

Una de les rutes, que començarà a partir d'aquest dissabte, consistirà en una visita guiada pels emplaçaments de les diferents produccions audiovisuals rodades a la Ciutat de les Arts i les Ciències. L'altra transitarà pel centre històric de la ciutat, encara que en aquest cas no serà guiada, sinó amb un pla incorporat i codis QR, segons ha explicat el director de la Fundació Turisme València, Antonio Bernabé.

Els visitants de la ruta de la Ciutat de les Arts i les Ciències podran identificar els escenaris de rodatge de pel·lícules i sèries com les assenyalades a través del material gràfic facilitat. Segons apunta Bernabé, aquesta és una proposta "més" per als turistes i els valencians "els quals poden descobrir la Ciutat de les Arts i les Ciències des de la perspectiva dels rodatges".

En el cas de la ruta pel centre històric de València, s'abastarà una zona "on s'han rodat més sèries i pel·lícules en aquests últims anys" i mitjançant codis QR, "el visitant podrà connectar-se i així reconéixer els llocs on s'han rodat algunes de les escenes", remarca el representant de Turisme València.

"La ruta forma part de les accions que es desenvolupen dins del programa València Film Office. Allò que busca el programa és convertir València en una ciutat que promoga els rodatges dins de la ciutat i que atraga productores per a rodar sèries, pel·lícules i anuncis; perquè això té beneficis importants", ha afegit Bernabé.

Els recorreguts es realitzaran l'últim dissabte de cada mes –excepte agost– i són productes independents, els quals es poden adquirir en la web de Turisme València o en qualsevol de les oficines turístiques i es podran fer tant en castellà com en anglés. El preu de la visita guiada serà de 16 euros i inclourà una degustació d'orxata.

Efectes dels rodatges 

Bernabé estima que al voltant d'un 30 per cent del cost d'un rodatge, repercuteix en el lloc que es fa. "Un rodatge porta aparellat persones que venen de fora, actors, equip tècnic, producció i, fins i tot, a vegades es contracta equip addicional local, a part de totes les localitzacions, amb espais que hages de llogar o que hages de proveir-te'n", ha argumentat.

"Tot això té un impacte econòmic molt important per a la ciutat, genera una imatge i una publicitat de la ciutat en l'exterior importantíssima", ha prosseguit.

València Film Office reivindica la ciutat com a lloc de rodatge per les seues "suaus temperatures i varietat de localitzacions". Especialment situen la Ciutat de les Arts i les Ciències com "un dels majors atractius per a produccions internacionals com a element futurista".

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next