València duu al jutjat la filtració de dades personals de membres de les meses electorals

L'Ajuntament "desconeix" el mecanisme amb què s'ha traslladat la informació
30 abril 2019 17:19h
El consistori denuncia el filtratge d'informació a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades. / EFE

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València ha denunciat al jutjat i a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades la filtració de dades de persones que estaven en les meses electorals en els comicis del passat 28 d'abril.

Fonts municipals han explicat que el consistori, en conéixer la filtració i malgrat que no es tracta de dades "excessivament compromeses", també es va posar en contacte amb les persones afectades i va iniciar una investigació interna per si haguera sigut malintencionada.

L'alcalde, Joan Ribó, ha confirmat que l'Ajuntament va escriure a tots els afectats i va presentar "la denúncia corresponent" davant el jutjat. "No sabem d'on ha eixit però és una filtració de dades personals i hem avisat tots els afectats que les seues dades s'havien filtrat per un mecanisme que desconeixem", ha explicat Ribó.

Les mateixes fonts municipals han argumentat la denúncia davant els tribunals en què el consistori volia tindre oberta també la via judicial "per si calguera prendre alguna acció judicial" i han posat l'accent que s'estan "posant en marxa tots els mecanismes per a esbrinar què ha passat".

next