València en Comú finança el recurs contra la ZAL després que Compromís i PSPV tombaren la seua proposta de paralització

La formació morada dona suport amb 2.500 euros a la iniciativa ciutadana que tracta de detindre als tribunals la ZAL del port
26 març 2019 17:20h
Aquesta aportació econòmica ix de l'excedent generat per la limitació salarial dels representants públics de la formació. / RECUPEREM LA ZAL

VALÈNCIA. La formació València en Comú, la marca blanca de Podem a l'Ajuntament de València, donarà 2.500 euros dels excedents salarials dels seus representants a la iniciativa ciutadana que tracta de detindre la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) del port de la ciutat. El partit liderat per María Oliver, segona tinent d'alcalde, reafirma així la seua oposició a aquest projecte, després que en el passat ple municipal de febrer la seua moció a favor de la paralització del projecte fora tombada pels seus propis socis de govern, Compromís i PSPV, i per la resta de grups, PPCV i Ciutadans.

Així, amb aquesta acció València en Comú finançarà part de les despeses judicials de la causa que pretén aturar la ZAL als tribunals. Aquesta aportació econòmica ix de l'excedent generat per la limitació salarial dels representants públics de la formació, que el partit aplica per a invertir en projectes i iniciatives socials transformadores.

D'aquesta forma, València en Comú reafirma "la seua coherència amb la moció que va plantejar en l'últim ple municipal", en què va demanar una moratòria per al pla, "almenys fins que els jutjats resolguen el recurs presentat per la ciutadania". La formació recorda que la moció no va comptar amb el suport de cap grup polític dels presents en el consistori, malgrat que en dues ocasions anteriors els tribunals han paralitzat aquest pla.

En els temps de la lluita contra el canvi climàtic, "obstinar-se a bloquejar un possible corredor verd que unisca l'Albufera i el parc del Túria amb una esplanada de ciment, mostra una preocupant falta de visió a llarg termini i consciència ecologista", han assenyalat des de la formació en un comunicat. "La ciutadania esperava del govern de la Nau major valentia en aquest assumpte", han destacat, per a recordar que en el seu programa electoral del 2015 "algun partit" portava paralitzar la ZAL. 

Convertir la Punta en corredor verd

En aquest sentit, València en Comú ha defensat que convertir la Punta en un corredor verd és una "oportunitat per a fer de València una ciutat referent a Europa". A més, es considera que avançar en l'ampliació del parc de l'antic llit del riu Túria "proporcionarà oportunitats econòmiques, socials i mediambientals per a València".

La formació ha remarcat que l'Autoritat Portuària de València, com a entitat pública, "hauria d'actuar en pro de l'interés general, cedint els terrenys de la Punta a l'Ajuntament per a desenvolupar un corredor verd que connecte el Parc Natural del Túria i l'Albufera".

En aquesta línia, la candidata de Podem a l'Alcaldia de València, María Oliver, ha manifestat que "la Punta és una oportunitat única per a millorar la ciutat". "Tots, fins i tot, l'Autoritat Portuària, saben que el lloc apropiat per a la ZAL és Sagunt. No tenim alternativa, només tenim un planeta, hem de cuidar-lo i la lluita contra el canvi climàtic en l'àmbit local passa per transformar el model de ciutat que estem construint", ha reivindicat.

Oliver ha subratllat que no s'ha de "seguir la senda de l'urbanisme depredador del PP". A més, la també regidora ha reiterat que connectar el Parc Natural del Túria amb l'Albufera a través de la Punta "proporcionaria enormes oportunitats econòmiques" i milloraria la salut dels ciutadans.

next