València estudia finançar reformes bàsiques de cases buides a canvi de llogar-les per 400 euros

Aquest divendres s'ha constituït la taula de seguiment del Pla Estratègic d'Habitatge, que serà presidit per la regidora Isa Lozano
20 desembre 2019 17:29h
La taula farà front al "repte" de fomentar la residència als barris amb centres històrics. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La Regidoria d'Habitatge de València treballa en la implantació d'un programa per a finançar reformes bàsiques d'habitatges buits a canvi de posar-les en el mercat de lloguer a preus assequibles, al voltant dels 400 euros. Aquesta iniciativa segueix l'estela de projectes ja implantats en ciutats com Saragossa o Porto (Portugal). 

Aquest divendres s'ha constituït la taula de seguiment del Pla Estratègic d'Habitatge de València, on s'estudiaran el finançament de reformes i el seu import; les reparacions en l'habitatge que es cobririen, i quines despeses de comunitat serien a càrrec de l'Ajuntament. 

"A València tenim un objectiu: posar habitatge privat que actualment està buit al mercat de lloguer a un preu just, tant per al propietari com per a l'inquilí", ha destacat en un comunicat la regidora d'Habitatge, Isabel Lozano. 

Paral·lelament, la taula farà front al "repte" de fomentar la residència als barris amb centres històrics, a més de plantejar propostes perquè els veïns "de tota la vida" puguen mantindre la seua residència. 

L'òrgan, presidit per l'edil d'Habitatge, estarà format pel regidor de Serveis Socials i Planificació i Gestió Urbana; per l'assessor d'Alcaldia en matèria d'Urbanisme, i  pels caps dels serveis d'Habitatge, Patrimoni i Serveis Socials.

next