Diari La Veu del País Valencià
València ja té la seua primera guia turística en braille

VALÈNCIA. L’Ajuntament ha editat la primera guia de turisme accessible per a persones invidents de València, escrita en braille i amb codis QR que permeten descarregar al mòbil diferents rutes guiades en àudio per la ciutat. La regidora de Turisme, Sandra Gómez, l’ha presentada aquest divendres a la plaça de l’Ajuntament, acompanyada d’Antonio Bernabé, director de Turisme València. La presentació s’ha fet coincidir amb la festa promoguda per la plataforma Tur4all, que recull recursos turístics accessibles per als qui tenen mobilitat reduïda o d’algun tipus de diversitat funcional, a través d’una aplicació i un web, i amb la qual col·labora el consistori.

“Un dels objectius del nostre pla de turisme és que València fora una destinació de qualitat i això es tradueix a ser una destinació accessible per a totes les persones”, ha manifestat l’edil. A més, Gómez ha indicat que les rutes accessibles a través de l’àudio permeten que “no hi haja ni una sola persona que vinga a la nostra ciutat que es perda tot l’encant, tots els detalls i totes les sorpreses que té reservades per als qui vulguen disfrutar d’ella”.

Les regidories de Turisme i Servicis Socials formen part dels organismes que donen suport i impulsen Tur4all, ja que, com ha indicat Gómez, “volem que València siga una ciutat oberta, diversa i plural, que done cobertura a qualsevol tipus de visitant”. Per tal d’atendre tot tipus de visitants, a les oficines de turisme de València hi ha mostradors adaptats, lupes, plànols tàctils i accessos sense desnivells o amb rampes. En elles es disposa d’informació sobre transport, platges, espais naturals, oferta cultural i allotjaments sense barreres.

Una app de turisme accessible

Tur4all és una aplicació i pàgina web promoguda per la confederació Predif CV, formada per Aspaym CV (Associació de persones amb lessió medul·lar i altres discapacitats físiques) i Xarxa Dones amb Discapacitat. Aquesta ferramenta promou un turisme accessible, on es recull informació sobre restaurants, comerços i establiments que compten amb les condicions d’accessibilitat adequades per a les persones amb mobilitat reduïda o diversitat funcional.

“Hui dia, en la Unió Europea només hi ha un 9% de recursos accessibles, la qual cosa impedeix que un gran nombre de persones puguen fer els seus viatges turístics en les mateixes condicions que altres persones”, ha destacat Carlos Sotos, president de Predif CV, a Diari La Veu, qui també ha indicat que “l’acte d’aquest divendres és per a reivindicar l’accessibilitat en el turisme. Volem un turisme accessible per a tots”.

L’aplicació permet que els usuaris puguen adherir informació sobre els llocs que visiten per a crear així una base de dades sobre l’accessibilitat. En un principi només està disponible en l’estat espanyol i en Portugal, però el seu objectiu és estendre l’app també a altres països europeus. A més, compta amb una traducció simultània, la qual cosa permet que qualsevol persona puga entendre la informació existent així com afegir-ne de nova.

Comparteix

Icona de pantalla completa