València i Castelló de la Plana viuen la nit més freda de mitjan tardor des del 2007 amb menys de 6 graus

L'estació va començar amb calor, amb dies de mínimes tropicals, però el fred ha arribat molt prompte
19 novembre 2019 10:48h
Aquest dimarts les temperatures mínimes aniran en descens i cauran fins a 1 grau sota zero a localitats com Morella o Requena, segons l'Aemet. Imatge d'arxiu. / EFE/Kai Försterling

VALÈNCIA. Les ciutats de València i Castelló de la Plana han registrat aquesta matinada la nit més freda a mitjan tardor des del 2007, amb mínimes de 6 i 5,3 graus, respectivament. L'any 2019, els observatoris de les capitals del Túria i de la Plana no havien comptabilitzat una nit tan fresca des del 25 i el 17 de febrer (5,7 graus i 3,4 graus).

La baixada de temperatures s'ha notat especialment a la localitat d'Ademús, amb la mínima més baixa del País Valencià: amb 3,6 graus negatius, fins a cinc per davall de les temperatures habituals a mitjan novembre, segons el balanç de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

També han baixat dels zero graus a Utiel, amb -2,1 °C; a Fontanars dels Alforins, -1 °C; a Vilafranca, -0,9 °C; a Fredes, -0,8 °C; a Xalans i a Castellfort, ambdues amb -0,5 °C, i a Llíria, -0,4 °C.

Aquesta situació es deu al fet que la tardor va començar amb calor però el fred ha arribat molt prompte. Els primers dies de novembre va haver-hi mínimes tropicals, superiors als 20 graus i fins a 10 graus més altes que la mitjana.

Al litoral, les mínimes voregen els sis graus, amb 6,3 °C aquesta matinada a Alacant. En eixe observatori no es registrava una nit tan freda enguany des del 28 de març (5,4 °C). A hores d'ara de la tardor, abans del 20 de novembre, no feia una nit tan freda a la capital alacantina des del 2017.

Mínimes en descens i màximes sense canvis

Durant aquests dies s'ha combinat l'entrada de masses d'aire fred del nord i nord-oest. En els pròxims dies, el flux predominant serà de ponent, amb masses d'aire més càlides en origen, la qual cosa donarà lloc al fet que ascendisquen les temperatures progressivament.

Aquest dimarts el cel estarà poc nuvolós o clar, encara que amb intervals de núvols alts a la vesprada, en una jornada en què les temperatures mínimes aniran en descens i cauran fins a 1 grau sota zero a localitats com Morella o Requena, segons l'Aemet.

Pel que fa a les temperatures màximes, es mantindran amb pocs canvis i se situaran en els 16 graus a Alacant i a València i en els 15 graus a Castelló de la Plana. Així mateix, hi haurà gelades febles en zones altes de l'interior.

El vent bufarà de l'oest i nord-oest fluix a moderat amb ratxes molt fortes de matinada a l'interior nord de la demarcació de Castelló, tendint a variable fluix.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next