València rep 'La Llamada' dels Javis, un musical que canta "a la llibertat"

L'obra es representarà al Teatre Olympia des d'aquest dimecres fins al pròxim 9 de setembre
28 agost 2019 17:07h
Rodríguez ha explicat que és 'La Llamada' "més espectacular", amb canvis en l'escenografia o el vestuari.

VALÈNCIA. El musical La Llamada, de Javier Calvo i Javier Ambrossi –coneguts com els Javis–, es representarà al Teatre Olympia de València des d'aquest dimecres fins al pròxim 9 de setembre, després de sis temporades als escenaris i més d'un milió d'espectadors. Una obra que part dels seus intèrprets han definit com "un cant a la llibertat.

Així s'ha destacat en la roda de premsa de presentació del muntatge a València, a la qual han assistit alguns dels intèrprets, com ara Nerea Rodríguez, Andrea Guasch, Lucía Gil, Richard Collins Moore, Mar Abascal i Erika Bleda.

El musical, que va començar com una obra independent en el hall del Teatre Lara de Madrid, va aconseguir que fora representada en l'escenari principal. "La Llamada  és una comèdia que fusiona amistat, primer amor, cerca de la identitat, música electro-llatina i Whitney Houston. A més, compta amb cançons originals i una banda de rock en directe.

La seua posada en escena a València s'han introduït una sèrie de diferències respecte a l'obra original. Rodríguez ha explicat que és "més espectacular" amb canvis en l'escenografia o el vestuari. "Anar de gira ens manté desperts, ja que cal adaptar-se al teatre, les seues dimensions i capacitats", ha remarcat.

Abascal, encara que ha representat "poques funcions" de l'obra, ha indicat que per a ella La Llamada és "diferent" perquè aconsegueix "commoure" el públic. "Aquesta obra és un fenomen perquè ha aconseguit atraure molta gent jove al teatre", ha recalcat.

Per part seua, Collins ha subratllat que el seu personatge retrata un déu "proper" i amb un sentit de l'humor "fantàstic": "No és un déu que castiga". Davant la hilaritat de l'obra, l'intèrpret confessa que quan els Javis el van cridar per a participar en ella i li van enviar el guió, en llegir-lo va dir: "Aquesta frikada què és".

L'obra ha rebut diversos premis com el de Millor Muntatge Teatral pels lectors d'El País o 13 Premis Broadway World entre els quals s'inclouen els de Millor musical, Millor actriu i Millor direcció.

El 2017 va arribar la seua adaptació al cinema "amb gran èxit de crítica i públic", que va recollir cinc nominacions als Goya el 2018 i diversos premis com els dos Latin Beat Film Festival del 2017 i dos premis Feroz 2018.

L'obra es representarà dimecres, dijous i divendres a les 20 hores, dissabtes a les 18 i les 21.30 hores i diumenges a les 19 hores. El repartiment anirà variant durant les dues setmanes de funcions.

next