València elabora un mapa de solars municipals buits per a destinar-los a vivendes de lloguer assequible

La Regidoria de Vivenda planteja cedir el sòl a cooperatives de vivenda o intercanviar la parcel·la per un altre edifici ja construït
17 novembre 2019 13:24h
El mapa incorporarà també els solars propietat de l'empresa municipal d'Aumsa. 

VALÈNCIA. La regidora de Vivenda de l'Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha anunciat que treballa en l'elaboració d'un mapa que arreplegue totes les parcel·les i solars municipals d'ús residencial que té l'Ajuntament repartits per tota la ciutat. La idea és traçar una estratègia que tinga com a objectiu mobilitzar aquests espais per a possibilitar la creació de més vivenda pública de lloguer assequible.

"Amb el mapa de solars i parcel·les municipals sabrem dades molt importants com quants metres quadrats totals de superfície edificable tenim en propietat de l'Ajuntament. Es tracta de posar ordre en aquest aspecte per a crear una diagnosi acurada i pormenoritzada, actualitzar la informació i solucionar possibles circumstàncies concretes que s'hagen de resoldre en solars concrets", ha explicat la regidora Lozano.

Per a mobilitzar els terrenys municipals, la Regidoria de Vivenda contempla diferents fórmules segons el cas, atenent les condicions particulars de les parcel·les i dels barris on estan situats. Una de les opcions és la de cessió d'ús del sòl a promotores o a cooperatives de vivendes.

També existiria l'opció de vendre un solar a canvi d'obtindre una edificació ja construïda en altre punt de la ciutat, el que podria avançar terminis i agilitzar la incorporació de vivenda nova al parc municipal.

Una altra alternativa és la de vendre els solars als promotors interessats i dedicar els diners ingressats de la venda en la construcció d'habitatge social en altres espais municipals.

En tot cas, es tracta de diverses alternatives que s'han d'estudiar cas a cas i eixe és un treball que s’haurà de desenvolupar en els pròxims mesos, apunta l'Ajuntament en un comunicat. Tal com ha explicat la regidora Lozano el primer pas és enllestir el mapa de solars i parcel·les municipals per a poder realitzar el diagnòstic i, posteriorment, els procediments de mobilització de parcel·les.

Col·laboració d'Aumsa

El mapa incorporarà també els solars propietat de l'empresa municipal d'Aumsa per a poder tindre una visió més completa i poder crear sinèrgies entre la Regidoria de Vivenda i l'empresa municipal, en benefici de tota la ciutadania.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next